اگر با فعالیت های مالی یا حسابداری سروکار دارید، حتما واژه بدهی به گوشتان خورده است. درواقع این مفهوم به پولی گفته می شود که یک شخص از فرد دیگری قرض می گیرد و در انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. اگر شما هم می خواهید با مفهوم بدهی چیست بیشتر آشنا شوید و اطلاعات کاملی درباره انواع بدهی ها در حسابداری بدست آورید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

بدهی چیست
بدهی چیست

بدهی چیست

در پاسخ به سوال بدهی خالص بدهی چیست تعریف یا بدهی یعنی چه باید گفت که بدهی در حسابداری به تعهداتی گفته می شود که یک موسسه یا شرکت نسبت به اشخاص یا موسسات حسابداری دیگری دارد که این امر از معاملات و رویدادهای گذشته نشات می گیرد و می بایست با پرداخت وجه نقد، ارائه موجودی کالا یا ارائه خدمات دیگر یا انتقال سایر دارایی ها تسویه گردد.

به طور کلی در ادامه تعریف بدهی در اقتصاد چیست می توان بیان کرد که بدهی ها در ترازنامه با توجه به تاریخ سررسید طبقه بندی و گزارش می شوند چرا که مدیریت و صاحبان سرمایه (سهام) در شرکت بر اساس اطلاعات دقیق و صحیح نسبت به سر رسید بدهی های خود، در راستای پرداخت آن ها موجودی حساب خود را چک کرده و در صورت مشاهده کسر وجه، آن را شارژ می نماید.

همانطور که از تعریف پرداخت بدهی چیست برمی آید، در صورت عدم توانایی شرکت یا موسسه در پرداخت بدهی های مورد نظر، طلبکاران آن شرکت می توانند در جهت مصادره اموال شرکت و مدیریت اقدام کنند، در برخی از مواقع قوانین حسابداری دولتی ارائه شده به طلبکاران این امکان را می دهد که بدهکاران خود را ملزم به فروش دارایی ها کرده تا بتوانند پول نقد کافی برای پرداخت بدهی های خود را کسب کنند.

اعدادی که در ترازنامه به منظور محاسبه توازن عملیات شرکت وارد می شوند، می بایست در انتهای محاسبات حاصل عملیات تراز بودن دو طرف بدهکار و بستانکار را نمایش دهند. به طور کلی بدهی ها ماهیت بستانکار دارند، با افزایش بستانکار و با کاهش بدهکار می شوند. بدهی شامل حساب های پرداختنی، پیش دریافت ها، وام ها و مالیات های پرداختنی و…. می شوند.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید معادله حسابداری چیست و چه کاربردی در حسابداری دارد، حتما مقاله معادله حسابداری را بررسی کنید.

انواع بدهی
انواع بدهی

انواع بدهی

به طور کلی در پاسخ به سوال بدهی در حسابداری شامل چیست، باید بدانید که بدهی ها در حسابداری به دو دسته بدهی های جاری و بدهی های غیر جاری تقسیم بندی می شوند. حال اگر می خواهید بدانید بدهی جاری و غیرجاری چیست، در ادامه با ما همراه باشید.

پیشنهاد ویژه: اگر با مفهوم دارایی و انواع دارایی در حسابداری آشنا نیستید، حتما مقاله دارایی چیست را مطالعه کنید.

بدهی های جاری

تعریف بدهی جاری چیست؟ بر اساس اصول حسابداری بدهی های جاری درواقع آن دسته از تعهداتی محسوب می شوند که انتظار می رود حداکثر در طی مدت یک سال آینده، از محل دارایی های جاری یا ایجاد بدهی جاری دیگر تسویه یا بازپرداخت شوند.

این نوع بدهی ها معمولا به همان ترتیبی که تسویه می شوند، در ترازنامه طبقه بندی خواهند شد که از جمله آن ها می توان به پرداختنی های تجاری و غیر تجاری، تسهیلات مالی، مالیات پرداختنی، پیش دریافت ها، ذخایر و… اشاره کرد.

در ادامه پاسخ به سوال معنی بدهی جاری چیست، باید گفت که همانطور که در تعریف بدهی کوتاه مدت چیست آمده است، بدهی جاری که به بدهی های کوتاه‌ مدت نیز معروفند، شامل کلیه تعهدات مالی یک شرکت است که باید در طی یک سال مالی یا زودتر پرداخت شده و از محل دارایی‌‌ های جاری یا بدهی‌ هایی با سررسید طولانی‌ تر قابل پرداخت باشند.

پرداختنی های تجاری و غیر تجاری

بدهی جاری شامل چیست؟ پرداختنی های تجاری و غیر تجاری به ادعای اشخاصی غیر از مالک یا مالکان نسبت به دارایی های واحد تجاری بابت دریافت تسهیلات، خرید نسیه مواد و کالا یا سایر دارایی ها، یا خرید نسیه خدمات گفته می شود.

جهت مقاصد گزارشگری مالی معمولا پرداختنی های تجاری به جاری و غیر جاری تقسیم بندی می شوند. پرداختنی های تجاری به پرداختنی هایی که از فعالیت های اصلی واجد شرایط ایجاد می شود می گویند و مابقی پرداختنی های بعنوان پرداختنی های غیر تجاری محسوب می شوند. مواردی از جمله مالیات های تکلیفی، بیمه پرداختنی، حقوق پرداختنی و… از جمله پرداختنی های غیر تجاری به شمار می روند.

مالیات پرداختنی

در ادامه تعریف انواع بدهی چیست در حسابداری اموال باید بگوییم که تعهدات مرتبط با مالیات عملکرد موسسه، با توجه به این امر که به مدت یک سال از تاریخ ترازنامه پرداخت می شود، جزء بدهی های جاری محسوب می گردد. شایان ذکر است که بدهی موسسه به اداره امور مالیاتی به دلیل عملکرد سالانه و اهمیت آن، جزء سرفصل مالیات پرداختنی گزارش شده و مابقی بدهی های مالیاتی موسسه تحت سر فصل پرداختنی های تجاری و غیر تجاری گزارش می شوند.

تسهیلات مالی

آن دسته از تسهیلات مالی که می بایست به مدت یک سال از تاریخ ترازنامه یا طی یک چرخه عملیاتی، هر یک طولانی تر است پرداخت گردد، در دسته بدهی های جاری قرار می گیرد.

  • ذخایر: یک نوع بدهی است که هنگام تسویه و یا تعیین مبلغ آن، به همراه ابهام قابل توجه است.
  • پیش دریافت ها: پیش دریافت ها مبالغی هستند که قبل از ارائه خدمات یا تحویل کالا از مشتری وصول می شوند و نشان دهنده تعهد شرکت جهت انتقال منافع اقتصادی در آینده می باشد که از جمله آن می توان به پیش دریافت درآمد و پیش دریافت فروش کالا اشاره کرد.

بدهی های مرتبط با دارایی های نگهداری شده برای فروش

در ادامه معرفی بدهی ها در حسابداری شامل چیست، به سراغ آن دسته از بدهی هایی می رویم که مستقیما در ارتباط با دارایی های نگهداری شده برای فروش بوجود آمده اند و در سر فصل بدهی های مرتبط با دارایی های نگهداری شده برای فروش، قرار می گیرند.

 پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال آموزش حسابداری از صفر تا صد بازار کاری، به صورت عملی و کاربردی هستید حتما از خدمات آموزشگاه حسابداری آریا تهران کنید. مجموعه آریا تهران برگزارکننده بهترین و معتبرترین دوره حسابداری فنی حرفه ای زیر نظر اساتید متخصص حسابداری همراه با ارائه مدرک بین المللی می باشد. جهت مشاهده آموزش حسابداری رایگان بر روی لینک کلیک کنید.

بدهی های غیر جاری

در این بخش قصد داریم به سوالات بدهی غیرجاری چیست و بدهی های غیر جاری شامل چیست پاسخ کامل دهیم.

منظور از بدهی غیر جاری چیست؟ این نوع بدهی ها تعهداتی هستند که انتظار نمی روند در طی مدت زمان یک سال از محل دارایی های جاری یا ایجاد بدهی جاری دیگر تسویه یا بازپرداخت شوند. برای پاسخ به پرسش بدهی غیر جاری شامل چیست، باید گفت که مواردی از جمله تسهیلات مالی بلند مدت، پرداختنی های بلند مدت، ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان جزو بدهی های غیر تجاری به شمار می روند.

  • تسهیلات مالی بلند مدت: تسهیلات مالی یکی از مهم ترین بدهی های واحد تجاری می باشد که بر جریان های نقدی آتی واحد تجاری تاثیر بسزایی دارد. به همین دلیل افشای اطلاعات مرتبط با آن دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
  • پرداختنی های بلند مدت: آن‌ دسته از حساب های پرداختنی یک موسسه که سررسید آن در دوره جاری یا آتی نمی باشد، در دسته پرداختنی های بلند مدت قرار می گیرند.
  • ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان: مانده مربوط به مزایای پایان خدمت کارکنان در حسابی بعنوان ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان نگهداری می‌ شود. این مانده در پایان هر دوره مالی، در ترازنامه در دسته بدهی های غیر جاری گزارش می شود.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید با انواع ثبت های حسابداری آشنا شوید، حتما مقاله آموزش ثبت سند حسابداری دستی را مطالعه کنید.

بدهکار و بستانکار در حسابداری چیست
بدهکار و بستانکار در حسابداری چیست

بدهکار و بستانکار در حسابداری چیست

بدهی بستانکاری چیست؟ منظور از بدهکار و بستانکار به زبان ساده وجود عوامل بدهکار و بستانکار در حسابداری به عنوان دو مقیاس مهم در ایجاد یک معامله در نظر گرفته می شوند. اگر فرض کنید بدهکار باید پولی را پرداخت کند و بستانکار باید مبلغی را پس بگیرد، می توان بیان کرد که رویکردهایی از جمله دارایی، پیش پرداخت و هزینه ها مطابق با تعریف ماهیت بدهکاری دارند؛ چرا که اگر توسط یک شخص به آن ها نگاه شود به ما بدهکار هستند و انواع پیش دریافت ها، درآمد و حقوق صاحبان سهام نیز ماهیت بستانکاری دارند به این دلیل این که مبلغی را به ما می دهند.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید مطالعات بیشتری درباره حسابداری داشته باشید، حتما بهترین مقالات حسابداری رایگان آریا تهران را بررسی کنید.

بدهی احتمالی چیست

بدهی احتمالی چیست؟ بدهی احتمالی به تعهدی گفته می شود که در آینده باید پرداخت گردد اما هنوز مسائل وجود دارد که حل نشده و همین امر آن را تبدیل به یک احتمال می کند. به طور کلی دعاوی حقوقی و تهدید به شکایت یکی از رایج ترین بدهی های احتمالی می باشد اما کارت های هدیه استفاده نشده، ضمانت نامه های کالا و فراخوان ها نیز در این بخش طبقه بندی می شوند.

بدهی معوقه چیست

بدهی معوقه چیست؟ بدهی معوقه به این معناست که مطابق قراردادی که با بانک امضا کرده است، سررسید بازپرداخت تسهیلات، از یک سال کمتر می باشد و وام ‌گیرنده پس از گذشت پنج ماه از منتقل شدن قرارداد خود به سرفصل تسهیلات سر رسید گذشته همچنان به تعهدات خود عمل نکند، سرفصل تسهیلات وام گیرنده در دسته معوقات بانکی محسوب می شود.

اوراق بدهی چیست

اوراق بدهی چیست؟ اوراق بدهی به اسنادی گفته می شود که دولت هر کشور برای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح‌ ها و پروژه‌ ها یا تامین کسری بودجه خود منتشر می کند. این اوراق به عبارتی ساده تر، به عنوان نوعی وثیقه مالی محسوب می‌ شوند که بیانگر عهد به پرداخت مبلغی مشخص در آینده است.

بازار بدهی چیست

بازار بدهی چیست؟ بازار بدهی به قسمتی از بازار مالی می گویند که در آن اوراق بدهی مختلف مانند اوراق قرضه، اوراق مشارکت و ابزارهای مالی اسلامی معامله می‌ شوند. بازار بدهی به عنوان یک بخش اساسی از بازارهای مالی، نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای مالی و اقتصادی شرکت‌ ها و دولت ها ایفا می کند.

بدهی بانکی چیست

در پاسخ به سوال بدهی بانکی چیست یا بدهی مالی چیست باید بگوییم که بدهی در تارزنامه بانک ها نوعی تعهد دو طرفه است که هنوز به اتمام نرسیده یا به طور کامل بازپرداخت نشده است.

در دنیای حسابداری، بدهی مالی نیز یک تعهد به شمار می رود که در قالب معاملات، رویدادها، فروش،‌ مبادله دارایی‌ ها، خدمات گذشته و یا هر چیزی که منفعت اقتصادی را در زمانی دیگر ایجاد می‌ کند،‌ بوجود می آید. بدهی‌ ها به طور معمول به صورت کوتاه‌ مدت یا بلندمدت است. علاوه بر این با توجه به نوع آن به دو صورت جاری یا غیرجاری می باشند.

بدهی مالیاتی چیست

بدهی مالیاتی چیست؟ بدهی مالیاتی، به مبلغی گفته می‌ شود که تمامی مودیان مالیاتی از جمله افراد حقوقی و حقیقی، الزاما می بایست نسبت به پرداخت آن به اداره مالیات اقدام کنند اما در این زمینه اهمال‌ کاری به خرج داده‌ اند.

 پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید صفر تا صد نحوه تهیه صورت های مالی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، حتما در دوره آموزش تهیه صورت های مالی شرکت کنید و از مزایای این دوره بهره مند شوید.

بدهی خارجی چیست

بدهی خارجی چیست؟ بدهی خارجی، به بدهی‌ هایی گفته می شود که ساکنان کشور به افراد غیر مقیم بدهکار هستند.

بدهی سررسید شده چیست

بدهی سررسید شده چیست؟ در پاسخ به سوال سررسید بدهی چیست می توان گفت که اقساط سررسید گذشته یکی از مطالبات بانکی به شمار می روند. در صورتی که بخواهیم این اصطلاح بانکی را تعریف کنیم، باید گفت تمامی مطالباتی که بیش از ۲ ماه و کمتر از ۶ ماه از تاریخ سررسید آن ها گذشته باشد را اقساط سررسید گذشته می نامند.

سررسید بدهی چیست

سررسید بدهی چیست؟ تاریخ سررسید به تاریخی گفته می شود که در آن مبلغ اصلی یک اسکناس، پیش‌ نویس، اوراق قرضه‌ پذیرش یا دیگر اسناد بدهی سررسید می شوند.

بدهی ناشی از ابرازی چیست

بدهی ناشی از ابرازی چیست؟ در پاسخ به سوال بدهی ابرازی مالیات چیست، باید گفت که مالیات ابرازی به مالیاتی گفته می شود که توسط خود شخص در زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی (حقیقی-حقوقی) مطابق با سود ابرازی خود تعیین می کند و به صورت علی الحساب، به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می نمایدو این مالیات فاقد هرگونه تاییدیه از طرف سازمان امور مالیاتی می باشد.

دارایی و بدهی و سرمایه چیست

دارایی و بدهی و سرمایه چیست؟ بدهی درواقع به معنای از دست دادن پول یا دارایی است در حالی که سرمایه به دارایی‌ هایی گفته می‌ شود که قابلیت ایجاد ارزش بیشتر را دارند. در حقیقت بدهی‌ ها می‌ توانند به صورت مختلفی از جمله بدهکار بودن به یک فرد یا کسب‌ و‌ کار تجربه شوند و باید به طور کلی یا تقسیط آن‌ ها را بازپرداخت کرد. علاوه بر این بدهی ممکن است نیاز به ضمانت داشته باشد.

نسبت بدهی چیست

نسبت بدهی ها چیست؟ به عبارتی ساده در تعریف نسبت بدهی چیست باید گفت که نسبت بدهی بوسیله تقسیم مجموع بدهی ها به مجموع دارایی ها محاسبه می گردد. نسبت بدهی بالاتر از یک به این معناست که شرکت بدهی‌ هایش بیشتر از دارایی‌ هایش است و اگر نسبت بدهی کمتر از یک باشد، به این معناست که دارایی‌ های شرکت بیشتر از بدهی‌ هایش است.

بدهی میان دوره و پایان دوره چیست

بدهی میان دوره و پایان دوره چیست؟ برای پاسخ به سوالاتی مانند بدهی میان دوره چیست یا بدهی پیشین چیست، می توان قبض تلفن همراه را مثال زد. به طور مثال قبض پایان دوره تلفن همراه آخرین کارکرد تلفن ثابت شما را در یک دوره مشخص نمایش می دهد در حالی که قبض میان دوره کل هزینه کارکرد تلفن ثابت شما تا لحظه استعلام را به شما نمایش می دهد. در صورت پرداخت قبض میان‌ دوره، قبض پایان‌ دوره‌ قبلی شما نیز تسویه می شود.

پیشنهاد ویژه: اگر نمی دانید مفهوم هزینه به چه معناست، بر روی لینک هزینه چیست کلیک کنید.

سقف بدهی چیست

مفهوم سقف بدهی چیست یا همان ظرفیت بدهی چیست نیز درواقع یک مکانیسم قانونی است که کل مبلغی را که یک کشور می‌ تواند وام بگیرد یا میزان بدهی مجاز به آن را محدود می‌ کند.

بدهی ارزش دفتری چیست

بدهی ارزش دفتری چیست؟ به طور معمولا ارزش دفتری به عنوان ارزش تمامی دارایی ها با کسر تمام هزینه ها و بدهی ها شناخته می شود. به طور مثال پس از کسر بدهی های یک شرکت از ارزش دارایی های آن، مجموع حقوق صاحبان سهام ایجاد می شود که با تقسیم این مبلغ بر تعداد سهام، ارزش هر سهم بدست خواهد آمد.

بدهی استقراضی چیست

بدهی استقراضی چیست؟ نسبت بدهی (استقراض) یا همان Debt ratio درواقع یک نوع نسبت مالی است که میزان اهرمی بودن شرکت را اندازه گیری می‌ کند. نسبت بدهی به عنوان نسبت کل بدهی به دارایی های کل ثبت می شود که این نسبت به صورت اعشاری یا درصد است.

بدهی بد چیست

بدهی بد چیست؟ بدهی بد یا همان Bad debt به بدهی هایی در حساب دریافتنی می گویند که دارای نرخ بهره بالایی است و محل هزینه کردن آن ها دارای ارزش افزوده نمی باشد مانند بدهی به کارت‌ های اعتباری.

بدهی بلند مدت چیست

بدهی بلند مدت چیست؟ در پاسخ بدهی بلندمدت چیست، بدهی بلند مدت نوعی بدهی است که سررسید آن طولانی و معمولا بیش از یک سال باشد. در صورتی که سررسید بدهی‌ های بلند مدت به یک سال یا کمتر کاهش پیدا کند، به بدهی‌ های جاری تبدیل خواهد شد.

بدهی تبعی چیست

بدهی تبعی چیست؟ بدهی تبعی که با عنوان حواله‌ دولتی تبعی نیز شناخته می‌ شود، به یک نوع وام یا اوراق قرضه‌ ای بدون تضمین گفته می شود که در زمینه‌ مطالبات دارایی‌ ها یا درآمدی، در رتبه‌ ای پایین‌ تر از سایر وام‌ ها یا اوراق بهادار قدیمی‌ تر قرار دارد.

بدهی جاری بانکی چیست

بدهی جاری بانکی چیست؟ بدهی جاری بانکی درواقع نوعی بدهی است که موعد پرداخت آن یک سال یا کمتر و از محل دارایی های جاری قابل پراخت باشد. از رایج ترین بدهی‌ های جاری، می توان به اسناد پرداختنی و حساب‌ های پرداختنی اشاره کرد که دقیقا عکس اسناد و حساب های دریافتنی می باشد.

بدهی سنواتی چیست

بدهی سنواتی چیست؟ بدهی های سنواتی به معنای اقلام مهم مربوط به سنوات قبل که در تعدیل مانده سود (زیان) انباشته ابتدای دوره گفته می شود و محدود به اقلامی است که از تغییر در رویه و اصلاح اشتباه ناشی می‌ شود که اصلاحات‌ تکرار شونده‌ معمول‌ و تعدیل‌ برآوردهای‌ انجام‌ شده‌ در سنوات‌ قبل‌ را نیز شامل‌ نمی‌ شود.

بدهی شرکت چیست

بدهی شرکت چیست؟ بدهی شرکت درواقع تعهدات مالی هستند که شرکت علیه خود و به نفع دیگران پذیرفته است. در حقیقت مسئول پرداخت این نوع بدهی خود شرکت است و اگر در مواردی برابر قانون یا برابر قرارداد در قبال بدهکاری شرکت، اشخاص دیگری نیز مدیون و بدهکار محسوب شوند، این امر استثناء بوده و نمی‌ تواند بدهکار بودن شرکت را منتفی کند.

بدهی عمومی چیست

بدهی عمومی چیست یا بدهی های عمومی چیست؟ بدهی های دولتی یا بدهی های ملی نوعی بدهی است که بواسطه دولت مرکزی گرفته شده است. در دولت های فدرال بدهی دولتی، معمولا به بدهی‌ های ایالت‌ ها، شهرها یا دولت‌ های محلی نیز گفته می شود.

بدهی غیر تسهیلاتی چیست

بدهی غیر تسهیلاتی چیست؟ بدهی غیرجاری بانکی نوعی بدهی است که موسسات مالی و بانک‌ ها برای دوره‌ های زمانی بیشتر از یک سال مالی اعطا می‌ کنند. این نوع بدهی‌ ها معمولا شامل وام‌ های بلندمدت مانند وام‌ های مسکن، وام‌ های تجاری و دیگر وام‌ هایی است که بازپرداخت آن‌ ها در فواصل زمانی بیشتر از یک سال پیش‌ بینی شده است.

بدهی فنی چیست

بدهی فنی چیست؟ بدهی فنی به یک نوهع مفهوم در توسعه نرم افزار معروف است که بیانگر هزینه ضمنی کار اضافی ناشی از انتخاب یک راه حل آسان (محدود) در زمان حال به جای استفاده از یک رویکرد بهتر است که طولانی‌ تر خواهد بود.

پیشنهاد ویژه: اگر نمی دانید سیستم اطلاعات مالی چیست و می خواهید با بهترین و پرکاربردترین انواع نرم افزارهای حسابداری آشنا شوید، حتما مقاله پرکاربردترین نرم افزار حسابداری را مطالعه کنید.

بدهی قطعی مالیاتی چیست

بدهی قطعی مالیاتی چیست؟ بدهی یا برگ قطعی مالیات درواقع همان برگ نهایی پرداخت مالیات می باشد. به عبارتی ساده تر، بدهی قطعی مالیاتی به میزان مبلغ دقیق پرداخت مالیات گفته می شود که کاملا قطعی بوده و این مبلغ باید توسط مودیان مشمول این قانون، پرداخت گردد.

تسویه بدهی چیست

تسویه حساب بدهی چیست؟ زمانی که حساب بدهکار و بستانکار با هم موازنه شوند و به مانده صفر برسند یا به عبارتی بدهی و طلبی بین طرفین باقی نماند، این عمل را تسویه حساب می گویند.

تقسیط بدهی چیست

تقسیط بدهی چیست؟ زمانی که شخصی در یک دادرسی حقوقی به پرداخت وجه نقد محکوم می شود، در صورت عدم توانایی در پرداخت محکومٌ به یا همان مبلغی که به آن حکم شده به صورت یکجا می تواند تقاضای اعسار یا تقسیط بنماید. لازم به ذکر است که منظور از اعسار، اثبات ناتوانی از پرداخت و منظور از تقسیط، قسطی کردن بدهی می باشد.

تهاتر بدهی چیست

تهاتر دارایی با بدهی چیست؟ در پاسخ به سوال منظور از تهاتر دارایی و بدهی چیست یا تهاتر بدهی چیست، باید گفت هنگامی که شخص بدهکار از طلبکار خود مطالبه ای دارد که جنس و شرایط هر دو دین به صورت یکسان باشد، دو دین تا میزان کمترین آن دو دین ساقط گردیده که به این عمل حقوقی تهاتر می گویند. فی الواقع تهاتر یک وسیله به منظور سقوط تعهدات و ایفای دین می باشد.

دارایی بدهی چیست

منظور از دارایی و بدهی چیست؟ در پاسه به پرسش دارایی بدهی چیست، اگر بخواهیم یک تعریف کلی داشته باشیم باید بگوییم تمامی اموالی که در اختیار و متعلق به یک واحد تجاری است را دارایی می گویند و بدهی ها به معنای ادعای طلبکاران واحد تجاری نسبت به دارایی های یک واحد تجاری است.

فریز بدهی چیست

فریز بدهی چیست؟ در صورتی که مشتری به کارگزاری بدهکار و وجه مورد نیاز برای خرید سهام را پرداخت نکند، کارگزاری قادر است تا ۲ برابر طلب خودش، از سهام مشتری را فریز کند. هنگامی که مشتری بدهی خود را تسویه کند دارایی بلوکه شده آزاد و در اصطلاح آن فریز (unfreeze) می شود.

قرارداد بدهی چیست

قرارداد بدهی چیست؟ در جواب به این سوال باید اشاره کرد که طرفین قرارداد بدهی، قادرند تعهد خود را به شخص یا نهاد دیگر منتقل کنند. انتقال پذیری تعهد باعث افزایش بدهی نقدینگی می شود و ابزار لازم برای معامله تعهدات بدهی در بازار را در اختیار طلبکاران قرار می‌ دهد.

ماهیت بدهی در حسابداری چیست

ماهیت بدهی چیست؟ یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهنتان ایجاد شود این است که ماهیت بدهی در حسابداری چیست یا ماهیت بدهی های جاری چیست؟ هنگامی که اشخاص یا شرکت های دیگری نسبت به دارایی‌ های پیمانکار حق مالی داشته باشند، به این نوع حقوق مالی بدهی می گویند. از آنجایی که ماهیت حساب های بدهی بستانکار می باشد، از این رو ماهیت حساب حساب های پرداختنی، ماهیت اسناد پرداختنی و ماهیت حساب پیش دریافت ها نیز بستانکار خواهد بود زیرا که در دسته بدهی ها قرار می گیرند.

نسبت بدهی به حقوق مالکانه چیست

نسبت بدهی به حقوق مالکانه چیست؟ در پاسخ به سوال نسبت خالص بدهی به حقوق مالکانه چیست باید بدانید که نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام یا debt-to-equity ratio نوع دیگری از نسبت‌ های مالی است و یکی از مقیاس‌ های اندازه‌ گیری اهرم مالی شرکت محسوب می شود. این نسبت بوسیله تقسیم کل بدهی‌ های شرکت، به حقوق صاحبان سهام ایجاد می شود که نشان می‌ دهد یک شرکت برای تامین مالی دارایی‌ هایش چه درصدی از حقوق صاحبان سهام و بدهی استفاده می‌ کند.

نکول بدهی چیست

نکول بدهی چیست؟ به طور کلی به قصور در پرداخت بدهی از جمله بهره یا اصل آن، شکست در اجرای یک جزء از قرارداد یا عدم رعایت هر شرط دیگر در مدت مقرر نکول بدهی می گویند. درواقع واژه نکول مطابق ماده ۴۶۳ قانون مجازات اسلامی در باب دیه در خصوص جنایت خطای محض ذکر شده است.

هزینه بدهی چیست

هزینه بدهی چیست یا نرخ بدهی چیست؟ هزینه یا نرخ بدهی درواقع به میزان نرخ بازده موثری گفته می شود که شرکت ها بابت بدهی از جمله اوراق و وام خود پرداخت می کنند. نکته مهمی که در هزینه بهره وجود دارد کسری مالیاتی می باشد که شامل حال هزینه بدهی خواهد شد و لذا هزینه بدهی تا قبل از پرداخت مالیات در محاسبات لحاظ می شود.

کارت بدهی چیست

کارت بدهی چیست؟ کارت بدهی به نوعی کارت پرداخت گفته می شود که به طور مستقیم پول را از حساب جاری مشتری کسر می‌ کند تا بابت خرید کالا یا خدمات پرداخت شود. در حقیقت کارت بدهی، نوعی کارت است که دارنده با استفاده از آن می تواند از حساب بانکی خود برای انجام خرید یا دریافت وجه نقد برداشت نماید.

بدهی به انگلیسی

بدهی به انگلیسی چه میشود؟ بدهی به انگلیسی، Debt ترجمه می شود.

پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با انواع اصطلاحات حسابداری به انگلیسی، بر روی لینک اصطلاحات حسابداری به انگلیسی pdf کلیک کنید.

معادل انگلیسی بدهی ناشی از قطعی چیست

بدهی ناشی از قطعی چیست در انگلیسی، What is the debt due to outage ترجمه می شود.

معادل انگلیسی بدهی اعتباری چیست

بدهی اعتباری چیست در انگلیسی، What is credit debt ترجمه می شود.

معادل انگلیسی بدهی تجاری چیست

بدهی تجاری چیست در انگلیسی، What is trade debt ترجمه می شود.

معادل انگلیسی بدهی تسهیلاتی چیست

بدهی تسهیلاتی چیست در انگلیسی، What is facility debt ترجمه می شود.

جمع بندی

در این مقاله به ارائه توضیحات تکمیلی درباره بدهی چیست و انواع آن پرداخته شده تا شما عزیزان بتوانید با مفهوم بدهی بیشتر آشنا شوید و انواع آن را بشناسید. اگر همچنان درباره هر یک از مباحث بدهی سوال یا ابهامی دارید، می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

سوالات متداول
بدهی پول چیست؟

بدهی معمولا به چیزی مانند مبلغ پولی گفته می شود. بدهی ها در طول زمان بوسیله انتقال منافع اقتصادی مانند پول، کالا یا خدمات تسویه می شوند. بدهی هایی که در سمت راست ترازنامه قرار دارند شامل وام ها، حساب های پرداختنی، رهن، درآمدهای معوق، اوراق قرضه، ضمانت نامه ها و هزینه های تعهدی می باشند.

انواع بدهی شامل چیست؟

به طور کلی بدهی ها به دو دسته جاری و غیر جاری تقسیم بندی می شوند که در این مقاله به طور کامل درباره هر یک توضیح داده ایم.

بدهی های جاری و غیر جاری چیست؟

در پاسخ به سوال بدهی جاری و غیر جاری چیست باید بگوییم که بدهی‌ هایی که دیگر شرکت‌ ها به شما دارند، در دسته دارایی جاری و غیر جاری قرار می گیرند. به این صورت که اگر زمان وصول این بدهی‌ ها کمتر از یک سال باشد، جاری هستند و در صورتی که بیش از یک سال باشد، غیر جاری هستند.

source

توسط chehrenet.ir