نیاز به ارتودنسی دندان دارید اما ظاهر سیم کشی دندان ها را دوست ندارید؟ آیا می دانستید برخی از روش های ارتودنسی قابل توجه نیستند که به آنها ارتودنسی نامرئی گفته می شود.
در اینجا ۳ نوع ارتودنسی نامرئی آورده شده است که می تواند دندان های شما را بدون تداخل با زیبایی چهره شما مرتب کند. برای آشنایی با روش های ارتودنسی نامرئی در ادامه با ما همراه باشید.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
ارتودنسی نامرئی به روشی از ارتودنسی دندان گفته می شود که در آن از وسایلی استفاده می شود که یا اصلا دیده نمی شوند و یا اینکه به سختی قابل مشاهده هستند.
انواع ارتودنسی نامرئی
انواع ارتودنسی نامرئی شامل اینویزیلاین ها (ارتودنسی شفاف)، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی لینگوال است که در اینجا به توضیح هر کدام از این روش ها پرداخته ایم.
۱. اینویزیلاین ها
اینویزیلاین ها احتمالاً محبوب ترین و شناخته شده ترین نوع ارتودنسی نامرئی هستند؛ به همین دلیل ما در این نوشتار بیشتر درباره این روش ارتودنسی نامرئی توضیح داده ایم.
اینویزیلاین ها نوع منحصر به فردی از درمان ارتودنسی هستند، زیرا برخلاف بریس های ارتودنسی ثابت بدون نیاز به چسبیدن دائمی آنها به دندان ها باعث مرتب شدن دندان ها می شوند.
اینویزیلاین ها یک سری از پلاک های پلاستیکی شفاف قابل جابجایی هستند که به صورت سفارشی ساخته می شوند. این پلاک ها بر روی دندان های شما نصب می شوند تا به مرور زمان دندان های شما به موقعیت اصلی خودشان هدایت کنند.
از جمله مزایای اصلی اینویزیلاین ها می توان به قابلیت جابجایی و نامرئی بودن بودن آنها اشاره کرد. اما ممکن است این روش ارتودنسی برای همه افراد مناسب نباشند؛ زیرا به کمک پلاک های شفاف اینویزیلاین نمی توان دندان هایی که نامرتبی شدید دارند را درمان کرد.
از طرفی به دلیل متحرک بودن اینویزیلاین ها ممکن است دردسرهایی را برای افرادی که فراموشکار هستند ایجاد کنند. زیرا دریافت بازخورد از این روش درمانی تنها در صورتی میسر می شود که پلاک ها حداقل ۲۰ ساعت در طول شبانه روز بر روی دندان هایتان باشند.
مزایای اینویزیلاین ها
- بیش از ۹۰ درصد مواقع اطرافیان متوجه حضور آنها بر روی دندان هایتان نمی شوند.
- استفاده از آنها آسان است.
- هیچ گونه محدودیت تغذیه ای نخواهید داشت.
- متحرک هستند.
- به راحتی تمیز می شوند.
- به دلیل متحرک بودن این دستگاه ها، تمیز کردن دندان ها به راحتی انجام می شود.
۲. بریس های سرامیکی
بریس های سرامیکی نوع دیگری از ارتودنسی نامرئی هستند که کمتر از بریس های سنتی قابل مشاهده هستند. بریس های سرامیکی تمامی مزایای بریس های فلزی سنتی را دارند با این تفاوت که بسیاری از مردم حتی متوجه وجود آنها نمی شوند!
در بریس های سرامیکی به جای استفاده از بریس ها و سیم های فلزی از بریس ها سرامیکی و سیم های شفاف استفاده می شود، که کمتر نمایان هستند.
از جمله مزایای ارتودنسی سرامیکی می توان به نامرئی بودن آنها اشاره کرد. اما از معایب این روش ارتودنسی می توان به شکننده بودن بریس ها در مقایسه با بریس های فلزی اشاره کرد.
۳. ارتودنسی لینگوال
یکی از روش های ارتودنسی نامرئی که چندان رایج نیست و ممکن است قبلاً نام آن را نشنیده باشید بریس های لینگوال یا پشت دندانی است.
بریس های لینگوال دقیقاً مانند بریس های معمولی هستند، با این تفاوت که به جای قسمت نمای بیرونی دندان ها، در پشت دندان ها چسبیده می شوند. این بدان معنی است که وقتی شما لبخند می زنید، هیچ کس نمی تواند آنها را ببیند!
از جمله مزایای ارتودنسی لینگوال می توان به مخفی بودن و نامرئی بودن آنها اشاره کرد. اما از جمله معایب این روش ارتودنسی عبارتند از سختی در تنظیم و نصب براکت ها، هزینه بالای آنها و همچنین سختی در هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اشاره کرد.
کاندیدای مناسب ارتودنسی نامرئی چه کسانی هستند؟
بزرگ ترین مسئله ای که افراد با روش های ارتودنسی قدیمی داشتند، قابل مشاهده، زمخت، بدرنگ و در اکثر مواقع دردساز بودن آنها بود.
به دلیل اینکه بسیاری از بیماران به دلیل این مشکلات از درمان ارتودنسی سر باز می زدند، متخصصان حوزه ارتودنسی به فکر طراحی و تولید دستگاه های ارتودنسی جدید به نام ارتودنسی نامرئی افتادند تا پاسخگوی نیاز آنها باشد.
با روی کار آمدن روش های ارتودنسی نامرئی، تعداد مراجعه کنندگان مراکز ارتودنسی دندان افزایش پیدا کرد. کاندیدای مناسب این روش ارتودنسی به طور کلی افرادی هستند که ناهنجاری جزئی تا متوسط دندانی دارند.
اصولا در میان مراجعه کنندگان مراکز ارتودنسی افراد با شغل های حساس مثل سخنرانان، خوانندگان، بازیگران یا افراد جوانی که به دلیل شغل خود نیازمند ارتباطات اجتماعی زیادی هستند، می باشند.
بهترین روش ارتودنسی نامرئی کدام است؟
اگر به فکر انجام درمان ارتودنسی هستید اما تمایلی به سیم کشی دندان ها و قابل توجه بودن آنها ندارید، بهترین راه حل انجام ارتودنسی نامرئی است.
همان طور که گفتیم روش های ارتودنسی نامرئی شامل ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین)، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی پشت دندانی است.
برای اینکه بدانید کدام گزینه ارتودنسی نامرئی برای شما مناسب است، نیاز است که به یک دکتر ارتودنسی مراجعه کنید.
متخصص ارتودنسی با انجام معاینات فیزیکی و همچنین تصویربرداری می تواند تشخیص دهد که میزان ناهنجاری دندانی شما در چه حد است و کدام روش بر اساس سن و میزان ناهنجاری دندانی شما مناسب است. برای مثال در صورتی که میزان ناهنجاری دندانی شما شدید باشد روش ارتودنسی شفاف مناسب شما نیست و دکتر ارتودنسی ممکن است ارتودنسی سرامیکی یا لینگوال را پیشنهاد دهد.
source