همانطور که می دانید کامپیوترها یکی از ابزارهای الکترونیکی هستند که امروزه بعنوان یکی از پرکاربردترین ابزارها مورد استفاده قرار می گیرند و همه افراد با آن سروکار دارند. با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات را ذخیره، دستکاری و پردازش کرد و برای امور مختلفی مانند نوشتن اسناد، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای بازی‌ های کامپیوتری، وب گردی و… مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله برای آشنایی بیشتر شما به مبحث کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد پرداخته ایم؛ بنابراین اگر می خواهید درمورد کاربرد رایانه در زندگی و صنعت اطلاعات جامعی کسب کنید، ادامه این مطلب را دنبال کنید.

کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد

کامپیوتر را تعریف کنید؟ رایانه یا کامپیوتر چیست؟ در پاسخ به سوالاتی نظیر رایانه چیست (رایانه یعنی چه)، رایانه را تعریف کنید یا نام دیگر کمپیوتر چیست؟ (نام دیگر رایانه چیست)، باید بگوییم که کامپیوتر به انگلیسی، Computer ترجمه می شود و ریشه کلمه کامپیوتر، واژه Compute است که معنی محاسبه کردن می دهد البته محاسبه با ماشین. در واقع کامپیوتر به معنی شمارگر و محاسبه گر است و در ابتدای کار، هدف از اختراع کامپیوتر همین بوده است.

در دنیای امروز کمتر کسی هست که نداند تعریف کامپیوتر چیست و کم و بیش همه ما تا حد خوبی با کامپیوتر ها آشنا هستیم. برای آشنایی با کامپیوتر و معنی رایانه کلاس دوم، باید بدانید که کامپیوتر یک ماشین قابل برنامه ریزی است که زندگی همه ما را از جهت های مختلف تحت تاثیر قرار داده است. این روزها کم تر کسب و کاری را می توان پیدا کرد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با کامپیوتر مرتبط نباشد. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم، کامپیوتر یک وسیله برای پردازش کردن اطلاعات خام است.

کامپیوتر وسیله‌ ای است که اطلاعات خام را گرفته و به اطلاعات پردازش‌ شده و قابل‌ فهم تبدیل می‌ کند. به بیانی ساده مثلا زمانی که شما در حال تایپ کردن یک متن درباره کامپیوتر هستید، اطلاعات توسط کیبورد به کامپیوتر فرستاده‌ شده و نتیجه از طریق مانیتور به ما نمایش داده می‌شود. البته فراموش نکنید که کامپیوترها جدید قابلیت پردازش بالایی دارند و می‌ توانند در چند هزارم ثانیه محاسبات ریاضی بسیار بالایی انجام دهند.

بنابراین اگر کسی از شما پرسید رایانه چیست، باید گفت رایانِه یا کامپیوتِر دستگاهی الکترونیکی است که برنامه ریزی شده تا دستورهای ریاضیاتی و منطقی را به‌ صورت خودکار از طریق برنامه‌ نویسی انجام دهد. با ما همراه باشید در ادامه قصد داریم به بررسی کاربردهای رایانه و همه چیز درباره کامپیوتر بپردازیم.

هدف از اختراع کامپیوتر

هدف از اختراع سیستم کامپیوتر چیست؟ اولین کامپیوتر ها همان ماشین حساب ها بودند و کم کم تحول و تکامل ماشین حساب ها باعث شد که کامپیوتر های امروزی به وجود بیایند. در واقع هدف از اختراع کامپیوتر ساخت ماشینی بود که بتواند محاسبات را ساده تر کند.

با توجه با آنچه پیش تر گفته شد، هدف از اختراع کامپیوتر ۲ چیز بوده است. اول سهولت در انجام محاسبات پیچیده و دوم دریافت، حفظ و ارزیابی اطلاعات زیاد و پیچیده.

اگر به دنبال تحقیق راجب کامپیوتر هستید تا بتوانید جامع ترین اطلاعات در مورد کامپیوتر (اطلاعات درباره کامپیوتر) بدست آورید، مطالعه درباره تاریخ رایانه که در ادامه به آن پرداخته ایم، می توانید در این باره به شما کمک کند.

خلاصه تاریخچه کامپیوتر

نخستین بار در سال ۱۶۱۳ از لغت کامپیوتر در کتاب «علم اندوزی مرد جوان»، اثر ریچارد بریثویت نویسنده انگلیسی استفاده شده بود که البته، این کلمه ربطی به کامپیوترهای امروزی نداشت و منظور از کامپیوتر، فردی محاسبه گر بود. تا مدت ها همچنان به افراد حسابگر کامپیوتر گفته می شد تا این که در اواخر قرن نوزده میلادی کم کم کامپیوتر های ماشینی روی کار آمدند و معنی این کلمه تغییر یافت.

همانطور که در تعریف کامپیوتر و انواع آن (تعریف کامپیوتر و اجزای آن) آمد، کامپیوتر یعنی دستگاه محاسبه گر و طبق این تعریف دستگاه ماشین حسابی که پاسکال و یا لایب نیتز و… ساخته بودند را نیز کامپیوتر نامید. البته وسایل مختلفی وجود داشتند که پیش از کامپیوتر قدیمی و ماشین حساب ها برای محاسبات مورد استفاده قرار می گرفتند.

چوب خط ها احتمالا جزو نخستین وسیله هایی بودند که به این منظور استفاده می شدند. اما با پیشرفت علم و نیاز به دانستن و کشف جهان مینی کامپیوتر ها و ابر کامپیوتر ها به این دنیا گشودند.

در تاریخچه کامپیوتر pdf نوشته شده است که اولین کامپیوتر هایی که روی کار آمدند ابعاد و وزنی بسیار زیاد داشتند و از تعداد زیادی لامپ خلاء درست شده بودند. ناگفته نماند که قدرت پراسس و پردازش کامپیوتر های اولیه نسبت به کامپیوتر های امروزی بسیار پایین تر بود.

چیز مهمی که باید بدانید این است که هدف اختراع کامپیوتر پیشرفته و اکثر استفاده ای که از کامپیوتر های اولیه می شد صرفا برای فعالیت های نظامی بوده و هنوز هم هست. به طور کلی زمانی که از اختراع کامپیوترهای اولیه صحبت می شود منظور اختراع اولین ماشین حساب است. کم کم ماشین حساب ها پیشرفته تر شدند و تبدیل به کامپیوترهای امروزی شدند.

اولین وسایلی که برای حساب کردن و شمارش اعداد به کار گرفته شدند چوب خط ها بودند. سنگ ریزه ها نیز ممکن بود به جای چوب خط برای شمارش مورد استفاده قرار گیرند.

کم کم انواع چرتکه نیز به این وسایل اضافه شدند. اولین کسی که ماشین حساب را اختراع کرد بیلز پاسکال نام داشت که ماشین حساب اولیه ای را به کمک چرخ های دندانه دار ساخت. این ماشین حساب تنها می توانست جمع و تفریق انجام دهد.

پیشنهاد ویژه: ورد یکی از نرم افزار هایی کابردی می باشد که جزء مهارت های هفتگانه icdl نیز به شمار می رود. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تاریخچه نرم افزار ورد، مقاله ورد چیست را مطالعه نمایید.

اگر به تحقیق درباره تاریخچه کامپیوتر (تحقیق در مورد تاریخچه کامپیوتر) علاقه مند هستید و دوست دارید با تاریخچه ی کامپیوتر بیشتر آشنا شوید به شما توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشید. در ادامه این مطلب همه چیز درباره کامپیوتر از جمله تاریخچه رایانه، هدف از اختراع کامپیوتر، و مخترع کامپیوتر توضیح داده شده است. با ما همراه باشید تا در مورد اولین کامپیوتر جهان بیشتر بدانید.

تاریخچه کامپیوتر در ایران

تاریخچه پیدایش کامپیوتر در ایران چیست؟ در ادامه تعریف کمپیوتر و تاریخچه کمپیوتر باید به این نکته اشاره کنیم که اولین کامپیوتر ایران سال ۱۳۴۱ وارد شد. این یعنی حدود ده سال پس از این که کامپیوتر اولیه وارد کشورهای صنعتی شده بود به ایران نیز راه پیدا کرده بود.

از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۰، خرید سخت افزار و نصب نرم افزار ها در ایران به شدت حالتی رقابتی پیدا کرده بود. پس از انقلاب و تا سال ۱۳۵۹ یک بازنگری در فعالیت های کامپیوتری اتفاق افتاد و در نهایت پس از باز شدن دانشگاه ها در سال ۱۳۶۲ رشد کامپیوتر در ایران اغاز شد و پیشرفت زیادی در هر دو حوزه سخت افزار و نرم افزار اتفاق افتاد. ضمن این که کامپیوتر ها توانایی پردازش زبان و خط فارسی را پیدا کردند.

اولین کامپیوتر شخصی

کامپیوترهایی که مورد استفاده قرار می گرفتند همه کاربردهای صنعتی و اداری داشتند. درواقع فروش اولین کامپیوتر خانگی یا کامپیوتر شخصی نیز مربوط به یک ماشین حساب بود که در مجله ساینس و توسط شرکت هولت پکارد اتفاق افتاد.

پس از آن Altair 800 وارد بازار شد که اولین رایانه ای بود که نرم افزار مایکروسافت Altair BASIC روی آن نصب می شد.

اولین کامپیوترهای اپل در جولای ۱۹۷۶ به فروش رسیدند. استیو ووزنیاک کامپیوتر جدید Apple 1 را طراحی کرد و ۲۰۰ دستگاه از این کامپیوتر تولید شد.

اولین کامپیوتر جهان

نام نخستین کامپیوتر الکترونیکی چه بود؟ نام اولین کامپیوتر جهان (نام اولین کامپیوتر ساخته شده) ENIAC نام داشت. همانطور که در عکس اولین کامپیوتر جهان (عکس کامپیوتر) مشاهده می کنید، اولین کامپیوتر دنیا را نخستین ماشین حسابی می دانند که توانایی انجام ضرب و تقسیم و جذر گرفتن را نیز داشت. همان طور که گفته شد ماشین حساب قبلی که ساخته شده بود به صورت مکانیکی کار می کرد و تنها می توانست اعمال جمع و تفریق را انجام بدهد.

در ادامه مقاله راجع به کامپیوتر با نسل های مختلف کامپیوترها، تاریخچه اختراع کامپیوتر و تاریخچه تکامل کامپیوترها و همچنین اینکه کامپیوتر توسط کی اختراع شد، بیش تر آشنا خواهید شد.

نسل اول کامپیوتر ها

کامپیوتر چگونه ساخته شد؟ اگر به دنبال تحقیق در مورد کامپیوتر های اولیه هستید، باید بدانید که اولین کامپیوتر امروزی در سال ۱۹۳۷ اختراع شد. مخترع کامپیوتر، پروفسور ایکن بود که از لامپ های دیود برای اختراع آن استفاده کرده بود. این کامپیوتر ها که امروزه قدیمی ترین کامپیوتر جهان محسوب می شوند، بسیار حجیم و پر مصرف بودند. در کامپیوتر های نسل های اولیه از سیستم دو دویی به جای مبنای ده استفاده می شد.

به طور خلاصه در ۱۹۳۷ اولین کامپیوتر دیجیتالی الکترونیکی جهان به نام ABC ساخته شد. این ماشین گرچه قابل برنامه ریزی نبود اما برای حل معادلات خطی استفاده می‌ شد. به دلیل ابتدایی بودن ABC خیلی زود کامپیوترهای دیگر جایگزین آن شدند.

در سال ۱۹۴۳ و در جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاری‌ شده آلمانی‌ ها را رمزبرداری کند. این مسئولیت را شرکت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال ۱۹۴۴ انجامید. این دستگاه پنج تنی که ۱۵ متر درازا و ۲٫۵ متر بلندی داشت، می ‌توانست تا ۷۲ عدد ۲۴ رقمی را در خود نگه دارد و با آن‌ ها کار کند.

نسل دوم کامپیوتر ها

یکی از قطعات بسیار پرکاربرد و تاثیرگذار در صنعت، ترانزیستور بود که در سال ۱۹۴۸ توسط باردین اختراع شد و تا ده سال بعد به سطح استفاده صنعتی رسید. این موضوع باعث ورد نسل دوم کامپیوتر ها شد که جای کم تری می گرفتند و حافظه بیش تری داشتند و ضمنا، ارزان تر نیز بودند.

نسل سوم کامپیوتر ها

در ادامه مقاله درباره تاریخ اختراع کامپیوتر، باید بدانید که نسل سوم کامپیوتر ها از سال ۱۹۶۴ روی کار آمدند که در آن ها به جای لامپ دیودی و ترانزیستور از خاصیت آهن ربایی حلقه ها استفاده می شد. جنس حلقه و میله هایی که برای ساخت کامپیوتر مورد استفاده قرار می گرفتند، اهمیت بالایی داشتند که اکسید آن بتواند موجب عبور جریان برق از قطب های آهن ربا شود. مشهور ترین کامپیوتر های نسل سوم IBM/360 بودند.

نسل چهام کامپیوتر ها

تفاوت قابل توجهی در نسل سوم و چهارم کامپیوترها وجود ندارد. این کامپیوترها، عمر بیشتر و حافظه بیشتری نسبت به کامپیوترهای نسل سوم داشتند و از تغییرات سخت افزاری آن ها می توان به استفاده از مدار های متجمع با تراکم زیاد و استفاده از ریز پردازنده اشاره کرد.

نسل پنجم کامپیوتر ها

قیمت کامپیوتر های نسل پنجم کاهش یافت و استفاده کاربران از کامپیوترها بیشتر شد. برنامه نویسی با روی کار آمدن این دسته از کامپیوترها مورد توجه قرار گرفت و امکان ارتباطات کامپیوتر با صوت و تصویر نیز فراهم شده بود.
این کامپیوتر ها از هوش مصنوعی بهره برده اند و حافظه های آن ها بسیار زیاد است و در عین حال حجمی بسیار کم اشغال می کنند.

نسل ششم کامپیوتر ها

کامپیوترهای نسل ششم همان کامپیوترهای نوع پنتیوم (کامپیوتر همه کاره) هستند که در آن ها می توان از سیستم های چند رسانه ای استفاده کرد. این سیر تکامل بالاخره منجر به پیدایش قوی ترین کامپیوتر جهان شده که همه چیز را ممکن کرده اند.

لازم به ذکر است که امروزه با ظهور انواع سیستم کامپیوتر نسل ۱۰ و کامپیوتر نسل ۱۴ و… با قابلیت های متنوع و گسترده این امکان برای شما فراهم شده است تا بتوانید انواع کارهای پیچیده و دشوار را به راحتی انجام دهید.

اگر می خواهید بدانید چه کسی کامپیوتر را اختراع کرد، در ادامه ما را همراهی کنید.

مخترع کامپیوتر

مخترع کامپیوتر

اگر ذهن شما هم با سوالاتی نظیر اولین کسی که کامپیوتر را اختراع کرد، کمپیوتر راکی اختراع کرد، اولین کیس جهان چه نام دارد، اولین سازنده کامپیوتر کیست و… درگیر شده است، باید بگوییم که یکی از سوالات مهمی که قصد داریم در این قسمت به آن پاسخ دهیم این است که کمپیوتر در کدام سال اختراع شد؟ با توجه به تاریخ کامپیوتر، شاید برای شما هم سوال باشد که مخترع واقعی رایانه چه کسی است؟

به گفته بسیاری از محققان، آلن تورینگ کسی بود که در دهه ۱۹۳۰ به عنوان پدر علم محاسبه نوین و علم رایانه شناخته شد و مهم ترین جایزه علمی رایانه به افتخار او جایزه تورینگ نام گرفته ‌است. تسوزه هم در سال ۱۹۳۸ نخستین رایانه خود را به نام Z۱ ساخت که البته قابلیت برنامه ‌نویسی نداشت.

از طرفی محققان انگلیسی معتقدند چارلز بابیج، ریاضیدان قرن نوزدهم ایده نخستین کامپیوتر قابل برنامه‌ نویسی را در دهه ۱۸۳۰، یعنی یک صد سال پیش از ایده آلن تورینگ داده است و همین امر باعث شده در سال ۱۹۹۱ در آمریکا، بر پایه طرح‌ های اصلی بابیج یک دستگاه تفاضلی (Difference engine) ساخته شود که به خوبی کار می‌ کرد.

بنابراین در پاسخ به سوال اولین کامپیوتر قابل برنامه ریزی جهان در چه کشوری ساخته شد، می توان گفت که اولین کامپیوتر قابل برنامه ریزی در کشور آمریکا ساخته شد.

ماشینی که توسط چارلز بابیج، مخترع اولین کامپیوتر جهان (اولین مخترع کامپیوتر)ساخته شده بود دارای یک قطعه حافظه بود ( که خود چارلز بابیج نام Store را روی آن گذاشته بود ) و قطعه ای نیز مشابه با CPU در آن قرار داشت که در زمان خود یکی از پیشرفته ترین ماشین ها محسوب می شد.

حال که با پاسخ پرسش هایی نظیر کامپیوتر چه سالی اختراع شد یا اولین کامپیوتر جهان در چه سالی ساخته شد (کامپیوتر در کدام سال اختراع شد) و همچنین کامپیوتر کی اختراع شد، به طور کامل آشنا شدید، در ادامه می توانید اطلاعاتی درباره انواع کامپیوترها بدست آورید.

همچنین اگر به دنبال تحقیق درباره رایانه کلاس ششم (تحقیق درمورد رایانه) هستید، می توانید از مطالب زیر بهره مند شوید و در کنار این مطالب درباره زندگینامه مخترع کامپیوتر مطالعه ای داشته باشید.

انواع قطعات کامپیوتر

به صورت کلی یک سیستم کامپیوتری دارای قطعات مختلفی می باشد که شامل موارد زیر است:

  • مادربرد (Mother Board)
  • مانیتور (Monitor)
  • پردازنده (CPU)
  • هارد دیسک (Hard)
  • حافظه اصلی (RAM)
  • کارت گرافیک (VGA)
  • پاور (Power)
  • دی‌ وی ‌دی درایو (DVD Drive)
  • اسپیکر (Speaker)
  • کیس (Case)
  • کیبورد (Keyboard)
  • موس (Mouse)

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید چگونه مشخصات کامپیوتر را بفهمیم، حتما مقاله مذکور را مطالعه کنید.

انواع کامپیوتر ها

در ابتدای پست به بررسی مباحث رایانه چیست به زبان ساده پرداختیم. در این بخش نیز قصد داریم شما را با انواع کامپیوتر آشنا کنیم. به صورت کلی همانطور که در عکس انواع کامپیوتر (عکس کمپیوتر) مشاهده می کنید، رایانه ها را با توجه به دو عامل می توان طبقه بندی کرد:

انواع کامپیوتر بر اساس مصرف

  • کامپیوتر آنالوگ
  • کامپیوتر دیجیتال
  • کامپیوتر هیبرید

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال آموزش صفر تا صد کامپیوتر در بهترین و معتبرترین آموزشگاه کامپیوتر هستید، پیشنهاد می کنیم از کلاس کامپیوتر مجتمع فنی آریا تهران استفاده کنید. همچنین شما عزیزان می توانید دوره آموزش نصب ویندوز را در بهترین آموزشگاه کامپیوتر در تهران تجربه کنید. برای ثبت نام کافیست بر روی لینک آزمون icdl رایگان شرکت کند.

انواع کامپیوتر از نظر نوع دریافت داده و پردازش

در ادامه تحقیق درباره ی رایانه، در نهایت میرسیم به انواع کامپیوتر از نظر نوع دریافت داده و پردازش. بر این اساس کامپیوتر ها به سه دسته تقسیم می شوند:

  • کامپیوتر های آنالوگ (Analog Computer): این نوع رایانه ورودی ها را از محیط فیزیکی دریافت می کنند. مثل رایانه هایی برای تشخیص میزان آلودگی هوا استفاده می شوند.
  • کامپیوتر های دیجیتال (Digital Computer): نسبت به رایانه های آنالوگ از دقت بالاتری بر خور دارند. الفبای آنها صفر و یک است و با داده های صفر و یک کار می کنند.
  • کامپیوتر های دیجیتال (Digital Computer): نسبت به رایانه های آنالوگ از دقت بالاتری بر خور دارند. الفبای آنها صفر و یک است و با داده های صفر و یک کار می کنند.
  • کامپیوتر های پیوندی (Hybrid Computer): این رایانه ها دارای ورودی های آنالوگ و خروجی دیجیتال هستند

 پیشنهاد ویژه: برای شرکت در دوره آموزش جامع مهارت های هفتگانه کامپیوتری در بهترین و معتبرترین آموزشگاه icdl ایران، پیشنهاد می کنیم از آموزش icdl دیدن کنید. شما با شرکت در آموزش کامپیوتر آریا تهران می توانید علاوه بر کسب مهارت های تخصصی، در پایان دوره مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید و در کوتاه ترین زمان وارد بازار کار شوید.

انواع کامپیوتر بر اساس اندازه

در ادامه معرفی کامپیوتر به انواع کامپیوتر بر اساس اندازه خواهیم پرداخت.

  • گوشی هوشمند
  • ریز رایانه
  • ایستگاه کار
  • رایانه شخصی
  • لپتاپ
  • کامپیوتر کوچک یا کامپیوتر همراه (همراه رایانه)
  • کامپیوتر دستی
  • بزرگ رایانه
  • ابر رایانه

انواع کامپیوتر ها از نظر قدرت پردازش

لازم است بدانید که کامپیوترها از لحاظ قدرت پردازش و عملکردشان معمولا به ۴ دسته کلی تقسیم می شوند که برخی از انواع کامپیوتر از لحاظ قدرت پردازش به شرح زیر می باشند:

  • ابر رایانه ها
  • رایانه های بزرگ
  • رایانه های کوچک
  • ریز رایانه ها

ابر کامپیوتر (Supercomputer)

ابر رایانه ها از گران ترین و پرسرعت ترین نوع کامپیوتر می باشد. این کامپیوتر حرفه ای یا کامپیوتر خفن از لحاظ اندازه بسیار بزرگ می باشند و برای نصب و اتصال به فضای زیاد تری نیاز دارند. کاربرد ابر کامپیوترها این است که از آن ها برای انجام وظایف پیچیده تر و بزرگ تری مبتنی بر داده ها استفاده می شود. یکی از نکانت مهم در خصوص این کامپیوترها این است که تریلیون ها دستور العمل را به صورت همزمان مدیریت نماید.

 پیشنهاد ویژه: برای یادگیری حرفه ای مهارت های هفتگانه که مدرک آن برای استخدام در شرکت های دولتی الزامی است، حتما در دوره ICDL مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید. همچنین می توانید برای محک زدن توانایی های خود همین حالا در آزمون icdl رایگان شرکت کند.

لازم به ذکر است دانلود رایگان نمونه سوالات تستی مهارتهای هفتگانه icdl می تواند به شما کمک کند تا بتوانید از این طریق مهارت های خود را تقویت کنید و در پایان دوره مدرک icdl را دریافت نمایند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدرک کامپیوتر به صفحه مربوطه در آریا تهران مراجعه نمایید.

کامپیوترهای بزرگ (Mainframe Computer)

این نوع کامپیوتر ها در قیاس با ابر کامپیوترها کوچک تر می باشند اما دارای ابعاد بزرگی می باشند. کامپیوتر های سیستم اصلی (کامپیوتر بزرگ) برای انجام صدها و یا هزاران دستور العمل به صورت همزمان تولید شده اند و می توانند عملیات سنگین از جمله محاسبات پیچیده را انجام دهند و در عین حال حجم فراوانی از داده ها را ذخیره نمایند. این نوع کامپیوتر ها معمولا در سازمان های بزرگ مانند سیستم های بانکداری، بخش های آموزشی و مخابرات مورد استفاده قرار می گیرند و مناسب این سازمان ها می باشند.

ریز کامپیوتر (Microcomputer)

ریز رایانه ها یا همان میکرو کامپیوتر ها از لحاظ قیمت نسبت به دو کامپیوتر قبلی ارزان تر می باشند و از پلتفرم چند کاربره پشتیبانی می کنند. این نوع کامپیوترها برای انجام کارها و وظایف ضروری و رفع نیاز های فردی تولید شده اند. از آنجایی که ریز کامپیوتر هاسرعت کند تری نسبت به کامپیوتر های بزرگ دارند؛ معمولا در سازمان های کوچک همانند: مدارس، ادرات، دانشگاه ها و… مناسب می باشند. ریز کامپیوتر ها با نام کامپیوتر حسابداری شخصی یا همان PC نیز شناخته شده اند. برخی از نمونه های میکرو کامپیوتر ها می توان به کامپیوتر های دسکتاپ و کامپیوتر لپ تاپ اشاره کرد.

انواع ریز رایانه ها به موارد زیر دسته بندی می شوند:

  • رایانه های رومیزی (desktop): این نوع رایانه ها به صورت کاملا ثابت می باشد و امکان حمل این رایانه ها را ندارید اما مزیتی که نسبت به لپ تاب دارد این است که دارای قابلیت توسعه بیشتر و آسان تری می باشد.
  • رایانه های کیفی (laptop): این نوع رایانه ها به شکل کیف می باشد و بعنوان کامپیوتر قابل حمل شناخته می شوند چرا که دارای قابلیت حمل نیز هستند. البته لازم به ذکر است از لحاظ قدرت پردازش با رایانه های رومیزی برابر می باشد و نوعی سبک تر از آن وجود دارد که با عنوان notebook شناخته شده است.

مینی کامپیوتر (Minicomputer)

به مینی کامپیوتر ها مینی فریم نیز گفته می شود. این نوع رایانه ها در حقیقت سیستم های چند پردازشی متوسطی می باشند که به علت راحتی در حمل و سبک بودن تولید شده اند. مینی کامپیوتر ها دارای وزن کمی می باشند که فضای کمتری اشغال می کنند.

از این نوع سیستم ها می توان برای انجام کارهای مرتبط به حسابداری؛ آموزش و هدف هایی در ارتباط با کسب و کار استفاده نمود. همانطور که گفته شد حمل این سیستم ها راحت می باشد به همین علت بهترین گزینه برای افرادی که در زمان سفر خود به کامپیوتر احتیاج دارند؛ می باشد. نمونه هایی از مینی کامپیوتر ها می توان به تبلت ها، نوت بوک ها و تلفن های همراه اشاره نمود.

کامپیوترهای ایستگاه کاری (Workstation)

در ارتباط با این نوع کامپیوتر لازم است بدانید یک نوع سیستم قدرتمند و تک کاربره می باشد. این نوع کامپیوتر طراحان در حقیقت یک رایانه شخصی با حافظه گرافیکی بالا، حجم حافظه بیشتر، دارای مانیتور با کیفیت بالاتر، ریزپردازنده سریع تر و… می باشد. شما می توانید از این نوع سیستم برای انجام هر کار خاصی به صورت حرفه ای استفاده نمایید.

این نوع کامپیوتر طراحی و گرافیک متناسب با وظایفی که دارد به دسته های مختلفی اعم از: دستگاه کاری موسیقی، ایستگاه کاری گرافیکی یا ایستگاه کاری طراحی مهندسی تقسیم می شوند. معمولا اکثر افراد حرفه ای از کامپیوترهای ایستگاه کاری برای انجام کارهایی مانند تولید انیمیشن، ویرایش ویدیو، موسیقی، طراحی پوستر، تجزیه و تحلیل داده ها و سایر موارد مورد استفاده قرار می گیرد.

کامپیوتر کوانتومی چیست

کامپیوتر کوانتومی چیست؟ کامپیوتر های کوانتومی (quantum computing) به کامپیوترهایی گفته می شود که از پدیده ‌های مکانیک کوانتوم برای انجام محاسبات خود بهره می گیرند. در این نوع کامپیوترها به جای اینکه از دو حالت صفر و یک برای انجام محاسبات استفاده شود از جهت چرخش الکترون‌ ها (اسپین) برای تعریف حالت ‌های مختلف و انجام عملیات استفاده می ‌شود.

اساس کار کامپیوترهای کوانتومی منطبق بر اصل برهم نهی کوانتومی می باشد. بر اساس این اصل الکترون ‌ها برای چرخش هیچ محدودیتی نداشته و می ‌توانند به صورت همزمان به سمت چپ به سمت راست یا دیگر جهت ‌ها چرخش داشته باشند.

کامپیوتر اسمبل شده چیست

کامپیوتر اسمبل شده به نوعی کامپیوتر گفته می شود که از ترکیب قطعات مختلف ساخته شده و یک واحد آماده‌ از پیش تولید شده نمی باشد. به این صورت که فرد با توجه به نیازهای خود قطعات مختلفی را انتخاب کرده و آن‌ ها را در یک کیس کامپیوتر گرد هم می‌آورد.

پیشنهاد ویژه: برای یادگیری حرفه ای ساخت یک کامپیوتر شخصی، حتما در
دوره اسمبل کامپیوتر مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید.

انواع دیگر کامپیوترها

امروزه اکثر وسایل الکترونیکی اصولا کامپیوتر های تخصصی می باشند؛ در این بخش چند نمونه رایج از این کامپیوتر ها را مورد بررسی قرار داده ایم:

گوشی های هوشمند: گوشی های هوشمند یا همان اسمارت فون ها کاربرد های فراوانی دارند. برای مثال تمام کار های فراوانی که رایانه قابلیت انجام آن را دارند، گوشی های هوشمند نیز می توانند انجام دهند، برخی از آن ها شامل: از بازی کردن، استفاده از مرورگر ها به همراه اینترنت و ….. می باشد.

پوشیدنی ها: لازم است بدانید فناوری پوشیدنی یک اصطلاح کلی برای جمعی از دستگاه ها می باشد. برخی از این دستگاه ها شامل: ساعت های هوشمند، ردیاب های تناسب اندام و …… که برای استفاده در طول روز تولید شده اند. این دستگاه ها معمولا به اختصار پوشیدنی نامیده می شوند.

تلویزیون‌ها: در حال حاضر تلویزیون ها دارای برنامه هایی می باشند که شما می توانید از طریق آن دسترسی به انواع متفاوت محتوای آنلاین را داشته باشید. برای مثال می توانید ویدیو را به صورت مستقیم از اینترنت بر روی تلویزیون خود پخش نمایید.

از دیگر انواع کامپیوترها می توان به کامپیوتر مجازی، کامپیوتر ذغالی، کامپیوتر اداری، کامپیوتر گرافیک، کامپیوتر سرور و… اشاره کرد. لازم به ذکر است شما به منظور خرید انواع کامپیوتر می توانید به فروشگاه های معتبر مانند فروشگاه کامپیوتر فافا مراجعه نمایید.

اجزای اصلی یک کامپیوتر چیست

در یک طبقه بندی کلی، می توانیم اجزای اصلی تشکیل دهنده یک کامپیوتر را به دو دسته نرم افزار کامپیوتر و سخت افزار کامپیوتر تقسیم کنیم.

اجزای سخت افزار کامپیوتر

سخت افزار کامپیوتر به نوعی از اجزای کامپیوتر گفته می شود که توسط ما قابل لمس است. مثل مانیتور، موس، کیبورد و …

اجزای نرم افزار کامپیوتر نرم افزار

نرم افزار کامپیوتر به قسمت های غیر فیزیکی کامپیوتر گفته می شود. در واقع ویندوز و یا برنامه هایی که بر روی کامپیوتر خود نصب می کنید شامل نرم افزار کامپیوتر محسوب می شوند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله نرم افزار چیست را مطالعه کنید.

مثلا برنامه ورد برای کامپیوتر، برنامه فتوشاپ، انواع بازی ها و مسنجر ها همه و همه جزو نرم افزار های کامپیوتر محسوب می شوند. در صورتی که به آشنا شدن بیشتر و کامل تر با اجزا و قطعات کامپیوتر علاقه مند هستید پیشنهاد می کنیم از مقاله مبانی کامپیوتر دیدن کنید.

در ادامه برای افزایش معلومات درباره کامپیوتر به بحث کاربرد رایانه و اینکه با کامپیوتر چه کارهایی میشه کرد پرداخته شده است که می توانید برای تحقیق در مورد کاربرد کامپیوتر یا انشا درباره کامپیوتر (انشا درمورد کامپیوتر) از آن بهره مند شوید؛ با ما همراه باشید.

کاربرد کامپیوتر و رایانه چیست

کاربرد رایانه چیست

کاربرد کامپیوتر چیست؟ درباره کاربرد کامپیوتر در زندگی باید گفت که (کاربرد های کامپیوتر)، یک پاسخ جزئی و دقیق برای این سوال که کامپیوتر چه کاربرد هایی دارد یا از کامپیوتر چه استفاده هایی می شود وجود ندارد.

رایانه ها کاربرد های زیادی در زندگی دارند و همان طور که پیش تر خواندید کم تر کسب و کاری وجود دارد که بدون کمک رایانه ها سر پا بماند. به همین دلیل در ادامه به سوال کاربرد کامپیوترچیست پاسخ خواهیم داد. البته برای توضیح کامپیوتر و کاربرد هر یک هر مقاله ای مجزا تهیه شده که می توانید در بخش مقالات کامپیوتر مطالعه کنید.

کاربرد کامپیوتر در پزشکی

در پاسخ به سوال از رایانه چه استفاده هایی می شود، می توان گفت که یکی از کاربردهی مهم کامپیوتر در پزشکی می باشد که عبارتتد از: در سی تی اسکن، آزمایش اسپیرمتری، دستگاه های سنگ شکن کلیه و کیسه صفرا، عمل چشم با لیزر و …

کاربرد کامپیوتر در صنعت

کنترل موشک و ترافیک، امور حسابداری و انبارداری، امور حقوق و دستمزد پرسنل، بانکداری و …

کاربرد رایانه در گرافیک

ساخت انیمیشن، نقشه کشی، طراحی پوستر، ترسیم مدار برق، ساخت بازی های کامپیوتری و انیمیشن در کامپیوتر گیمینگ یا کامپیوتر بازی، سینما و…

علاوه بر موارد گفته شده کاربرد های کامپیوتر یا لپ تاپ (کاربرد های رایانه) در زندگی روزانه نیز بر هیچ کس پوشیده نیست و همه ما روزانه چه به طور مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم به صورت مداوم در حال کار کردن با کامپیوتر هستیم. برای مثال همین حالا اگر در حال خواندن این مقاله تاریخچه کامپیوتر هستید به این معنی است که احتمالا با یک کامپیوتر کامپیوتر به اینترنت وصل شده اید. البته، کامپیوتر ها انواع بسیار گسترده ای دارند که باعث می شود کاربرد های متفاوتی نیز ارائه دهند.

پیشنهاد ویژه: همه ما با کاربرد و مزایای نمونه سوالات آشنا هستیم. اگر به دنبال نمونه سوالات تستی  icdl  هستید تا از این طریق مهارت های خود را تقویت کنید، برای دانلود رایگان این نمونه سوالات به صفحه دانلود رایگان نمونه سوالات تستی مهارتهای هفتگانه icdl مراجعه نمایید.

ویژگی های کامپیوتر

با توجه به اهمیت کمپیوتر در زندگی، در این بخش قصد داریم ویژگی های اصلی کامپیوتر که موجب شده است به قسمتی مهم از زندگی افراد تبدیل شود، را مورد بررسی قرار دهیم.

سرعت (Speed): در حقیقت باید بدانید کامپیوترها همان ماشین های الکترونیکی پر سرعت می باشند که می توانند در عرض هر ثانیه بر روی حدود ۳ الی ۴ میلیون دستور العمل فعالیت کنند. رایانه های پیشرفته تر حتی می توانند تریلیون ها دستور العمل را در ثانیه انجام دهند و زمان انجام کارهای دیجیتالی را کاهش دهند.

دقت (Accuracy):  یکی دیگر از خصوصیات مهم سیستم ها عملکرد دقیق آن ها می باشد. کامپیوترها می توانند تمام دستور العمل های مربوطه را تقریبا با دقت صد در صدی و بدون خطا انجام دهند. البته با اینکه ممکن است گاهی اوقات خطا در کامپیوترها نیز پیش آید اما این خطاها معمولا به علت ورودی اشتباه، مشکل در تراشه ها، دستور العمل های نادرست می باشد. در حقیقت این خطاها انسانی بوده و به خاطر کامپیوتر نمی باشند.

ظرفیت ذخیره سازی (Storage Capacity): کامپیوتر ها به آسانی می توانند حجم زیادی از داده را ذخیره نمایند. رایانه های مدرن در قیاس با نسخه های قدیمی تر دارای قابلیت ذخیره سازی بیشتری می باشند. داده های اضافی را می توان در دستگاه های جانبی مانند هارد دیسک های خارجی، فلش مموری ها و همچنین سایر دستگاه ها ذخیره نمود. البته به خاطر داشته باشید به علت سرعت باور نکردنی کامپیوترها، می توان این داده ها را در کوتاه ترین مدت زمان ممکن از فضای ذخیره سازی بازیابی نمود.

قابلیت اطمینان (Reliability): می دانید که کامپیوتر ها کاملا سازگار و قابل اطمینان هستند و می توانند کارهای تکراری را هر میزان که بخواهید بدون هیچ گونه خطایی پردازش کنند. کامپیوترها همانند انسان ها احساس خستگی ندارند و خسته نمی شوند و به همین علت در انجام کارهای تکراری و مبتنی بر قوانین بهتر از انسان ها عمل می کنند.

تطبیق پذیری (Versatility): معمولا تنوع کارهایی که یک کامپیوتر می تواند انجام دهد تقریبا بی نهایت می باشد. این یعنی رایانه ها بدون مشکل و خطا پشت سر هم کارهای گوناگونی را انجام دهند. کامپیوتر ها در حال حاضر دیگر تنها به عنوان یک ماشین محاسباتی نیستند، بلکه می توان از آن ها برای کارهای گوناگونی مانند رزرو بلیط، انجام محاسبات پیچیده ریاضی، وارد کردن اطلاعات گوناگون و… استفاده نمود.

فواید کامپیوتر چیست

فواید کامپیوتر چیست؟ در بخش بالا با ویژگی های کامپیوتر آشنا شدید در این بخش نیز قصد داریم شما را با فواید استفاده از کامپیوتر آشنا کنیم. مهم ترین فواید کامپیوتر و استفاده از کامپیوتر به شرح زیر می باشد:

  • از مزایای استفاده از کامپیوتر می توان به سرعت فوق العاده آن اشاره نمود. کامپیوترها می توانند تمام دستور العمل های مربوطه را با بالاترین سرعت انجام دهند.
  • یکی دیگر از مزیت های کامپیوتر ها این است که می توانند یک یا چندین کار به صورت تکراری با دقت یکسان انجام دهند.
  • کامپیوترها امکان انجام چندین کار به صورت همزمان را دارند. چرا که برای عملکردهای چند وظیفه ای بهترین مورد هستند.
  • کامپیوترها داده های ذخیره شده را به صورت ایمن و دور از دسترس کاربران غیر مجاز نگه داری می کنند.
  • کامپیوترها وظایف را به صورت خودکار انجام می دهند و امکان انجام کارهای هوشمندانه تر را برای افراد فراهم می کنند.

در بخش بالا با فواید کامپیوتر در زندگی (نقش کامپیوتر در زندگی و پیشرفت علم) آشنا شدید در ادامه نیز قصد داریم به بررسی معایب استفاده از آن بپردازیم.

معایب استفاده از کامپیوتر

علاوه بر تعریف سیستم کامپیوتر و مزایای آن، لازم است بدانید کامپیوتر علاوه بر مزایا و ویژگی هایی که دارد، دارای معایبی نیز می باشد که در این بخش قصد داریم به بررسی معایب استفاده از کامپیوتر بپردازیم. مهم ترین معایب استفاده از کامپیوتر را در بخش زیر شرح داده ایم.

معایب استفاده از کامپیوتر شامل موارد زیر می باشد:

  • کامپیوتر ها نمی توانند به تنهایی کار کنند و برای انجام دستور العمل ها به افراد احتیاج دارند. علاوه بر آن سیستم ها دستور العمل های داده شده را بدون در نظر گرفتن نتایج دنبال می کنند.
  • لازم است بدانید کامپیوترها برای انجام وظایف به منبع تغذیه احتیاج دارند و بدون منبع تغذیه بدون فایده می باشند.
  • همچنین یکی دیگر از معایب استفاده از کامپیوتر این می باشد که استفاده مدام از کامپیوتر می تواند موجب بروز مشکلات سلامتی شود.
  • یکی دیگر از معایب استفاده از کامپیوتر این است که قطعات و ضایعات کامپیوتری بر روی محیط زیست تاثیرات منفی دارد.
  • کامپیوترها در اکثر قسمت های شغلی جای افراد را می گیرند. آن ها جایگزین کار افراد می شوند و در نهایت موجب افزایش بیکاری نیز می شوند.

بخش های اصلی کامپیوتر

در این بخش قصد داریم شما را با بخش های اصلی کامپیوتر آشنا کنیم. بخش های اصلی کامپیوتر به شرح زیر می باشد:

واحد ورودی (Input Unit):  از واحد ورودی برای وارد کردن دستور العمل ها و داده ها به کامپیوتر استفاده می شود. برخی از رایج ترین واحد های ورودی شامل موس، کیبورد و … می باشد.

واحد خروجی (Output Unit): از واحد خروجی برای ارائه خروجی در فرمت های مدنظر کاربر استفاده می شود. برخی از رایج ترین واحدهای خروجی شامل چاپگر و مانیتور می شود.

واحد کنترل (Control Unit):  همانطور که از نام آن مشخص است از واحد کنترل برای کنترل تمام عملکرد ها و قابلیت های کامپیوتر استفاده می شود. تمامی دستگاه های متصل به کامپیوتر از طریق واحد کنترل با همدیگر تعامل دارند. این واحد به صورت اختصار CU نامیده می شود.

واحد محاسبه و منطق (Arithmetic Logic Unit): واحد محاسبه و منطق کاربردی که در کامپیوتر دارد این است که به انجام عملیات محاسباتی ومنطقی در کامپیوتر کمک می کند. باید بدانید این واحد به صورت اختصار ALU نامیده می شود.

حافظه (Memory): همانطور که می دانید از بخش حافظه برای ذخیره تمام دستور العمل ها، داده های ورودی و داده های خروجی استفاده می شود. به صورت کلی دو نوع حافظه وجود دارد که شامل حافظه اولیه (Primary Memory ) و حافظه ثانویه (Secondary Memory) می باشد که حافظه ای که درون CPU وجود دارد حافظه اولیه نامیده می شود. همچنین حافظه ای که می تواند از CPU جدا شود هم حافظه ثانویه نامیده می شود.

لازم است بدانید واحد کنترل و واحد محاسبه و منطق حافظه به صورت همزمان واحد پردازش مرکزی را تشکیل می دهند که واحد پردازش مرکزی به اختصار CPU نامیده می شود.

آشنایی با نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر

۱) نرم افزار: نرم افزارهای سیستمی که توسط زبان های برنامه نویسی نوشته می شود و رابط بین کاربر و سخت افزار می باشد و به دو دسته اصلی تقسیم میشود.

الف) نرم افزارهای سیستمینرم افزارهایی که معمولا به صورت فرایندی در پس زمینه مشغول به کار هستند. این برنامه ها رابطی بین سخت افزار و دیگر برنامه ها است و معروف ترین ان سیستم عامل می باشد که ویندوز از این دسته می باشد.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید نحوه گرفتن اسکرین شات در ویندوز چگونه است و با دیگر ترفندهای دیگر در ویندوز آشنا شوید، حتما مقاله اسکرین شات در ویندوز را مطالعه کنید.

ب) نرم افزارهای کاربردی :نرم افزار هایی که برای یک هدف خاص طراحی شده است و به طور مستقیم با سخت افزار در ارتباط نیست .

۲)سخت افزار: به قطعاتی از کامپیوتر که قابل لمس بوده و ماهیت فیزیکی دارد و قابل مشاهده باشد سخت افزار گفته می شود. سخت افزارها انواع مختلفی دارد و هرکدام وظیفه خاصی را بر عهده دارد که در زیر آن ها را شرح می دهیم.

پیشنهاد ویژه: شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سخت افزار حتما مقاله اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر را مطالعه کنید.

عملکردهای کامپیوتر

کامپیوتر چگونه کار میکند؟ همانطور که در بخش بالا با بخش های اصلی کامپیوتر و ویژگی های کامپیوتر آشنا شدید در این بخش نیز قصد داریم به بررسی عملکرد های کامپیوتر بپردازیم تا بتوانید علاوه بر کسب اطلاعات بیشتر برای انشا درباره رایانه نیز بهره ببرید.

۱ورودی (Input): همانطور که در بخش بالا ذکر شد هر آنچه که به کامپیوتر داده می شود، ورودی نام دارد. داده های ورودی با استفاده از دستگاه های ورودی به کامپیوتر داده می شوند. کامپیوتر این داده ها را تنها به صورت باینری یعنی با فرمت خام دریافت می کند. دستگاه های ورودی کمک می کنند تا داده های ورودی به صورت باینری وارد سیستم شوند تا برای آن قابل درک باشند. این داده ها می توانند در شکل های گوناگون مانند حروف، تصاویر، اعداد و… وارد سیستم شوند.

۲پردازش (Processing):  از وظایف اصلی کامپیوتر پردازش می باشد. CPU وظیفه پردازش داده ها بر اساس دستور العمل های وارد شده به سیستم کامپیوتر را بر عهده دارد. پردازش داده ها یک فرآیند داخلی در سیستم کامپیوتری می باشد که طی آن داده ها در یک صف انجام می شوند. بعد از تکمیل فرایند پردازش، اکثر داده ها به شکل خروجی منتقل می شوند. در ارتباط با پردازنده CPU باید بدانید که ریز تراشه ای می باشد که مغز کامپیوتر است. لازم است بدانید سرعت پردازنده در کامپیوتر های گوناگون متفاوت می باشد، چرا که این موضوع به عوامل مختلفی مانند نوع سی پی یو، حافظه و همچنین مادربرد بستگی دارد.

۳خروجی (Output): هر آنچه که از کامپیوتر خارج می شود، خروجی نام دارد. خروجی ها به داده هایی گفته می شود که برای افراد قابل خواندن می باشند و روی صفحه نمایش کامپیوتر نمایش داده می شوند. شما می توانید خروجی را در دستگاه های ذخیره سازی ذخیره نمایید. دستگاه های خروجی داده های پردازش شده CPU را به گونه ای که برای افراد قابل فهم باشد، تبدیل می کند.

۴ذخیره سازی (Storage): ذخیره سازی به دستگاهی گفته می شود که از آن برای ذخیره داده های یک سیستم کامپیوتری استفاده می شود. در واقع باید بدانید از دستگاه های ذخیره سازی برای ذخیره سازی داده های دیجیتال استفاده می شود. این دستگاه ها می توانند داده ها در زمان کار کامپیوتر و بعد از پردازش داده ها ذخیره کنند. لازم است بدانید دو نوع ذخیره سازی وجود دارد: ذخیره سازی فرار و غیر فرار.

ذخیره سازی فرار داده ها را تنها تا زمانی که برق متصل باشد، ذخیره می کند. اما ذخیره سازی غیر فرار می تواند داده ها را حتی بعد از قطع شدن برق نیر به صورت دائم ذخیره کند.

کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ

به طور کلی در پاسخ به سوال کامپیوتر بهتر است یا لپ تاپ، می توان گفت که کامپیوترها قدرت بیشتری نسبت به لپ تاپ ‌ها دارند و به همین خاطر برای بازی کردن نیز می توانیم آن ها را گزینه بهتری بدانیم. به عبارتی دیگر برای مقایسه گرافیک لپ تاپ با کامپیوتر باید بگوییم که کامپیوتر رومیزی قوی تر است.

مهارت های اصلی متخصص کامپیوتر چیست

به صورت کلی یک متخصص کامپیوتر باید دارای ۴ مهارت اصلی باشد که در بخش زیر ذکر شده اند. مهارت های اصلی متخصص کامپیوتر به شرح زیر می باشد:

  • نصب و راه ‌اندازی یک سیستم کامپیوتری جدید
  • بروز رسانی یا ارتقاء سیستم پیشین
  • عیب‌ یابی و رفع مشکلات سخت ‌افزاری و نرم ‌افزاری
  • نگهداری و پشتیبانی سیستم ‌های کامپیوتری

اولین کامپیوتر در کدام کشور اختراع شد

یکی ازمهم ترین مباحث در معلومات در باره تاریخچه کمپیوتر درباره این موضوع می باشد که اولین کامپیوتر در چه سالی اختراع شد؟

در پاسخ به سوالاتی مانند اولین کامپیوتر در کدام کشور اختراع شد یا اولین کامپیوتر در چه سالی ساخته شد، باید بگوییم که اولین کامپیوتر به نام در ایالات متحده آمریکا اختراع شد. ENIAC یک کامپیوتر عظیم بود که در دهه ۱۹۴۰ توسط جان وی. موچلی و ج. پرسپر راکتلیف در دانشگاه پنسیلوانیا طراحی و ساخته شد.

ENIAC برای محاسبات عددی پیچیده و به عنوان یک ابزار در زمینه پژوهش هسته‌ ای در طول جنگ جهانی دوم استفاده می‌ شد. اختراع ENIAC را می‌ توان به عنوان آغازگاه دوران کامپیوترهای الکترونیکی قابل برنامه‌ ریزی در نظر گرفت.

کاربر کامپیوتر چیست

منظور از کاربر کامپیوتر چیست؟ منظور از کاربر رایانه، کسی است که با مفاهیم اولیه کامپیوتر آشنایی دارد و همچنین بتواند با استفاده از کامپیوتر کارهای روزمره خود را به راحتی انجام دهد.

کامپیوتر اولین بار توسط چه شرکتی ساخته شد

علاوه بر این سوال که اولین بار کمپیوتر راکی اختراع کرد، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که کامپیوتر اولین بار توسط چه شرکتی ساخته شد؟ در پاسخ باید گفت که اولین رایانه شخصی توسط شرکت اپل ساخته شد کهمخت در سال ۱۹۷۶ به بازار عرضه شد.

کامپیوتر از کدام کلمه گرفته شده

ریشه کلمه کامپیوتر، واژه Compute است که معنی محاسبه کردن می دهد البته محاسبه با ماشین. اگر می خواهید بدانید کی کامپیوتر را اختراع کرد، به ابتدای مقاله مراجعه کنید.

کامپیوتر چیست pdf

اگر به دنبال مباحث کلی در ارتباط با کامپیوتر چیست pdf ، تعریف کامپیوتر به زبان ساده برای کودکان، انشا در مورد کامپیوتر (انشا در مورد رایانه) یا تحقیق در مورد رایانه برای کلاس ششم (تحقیق در مورد رایانه کلاس ششم)، تحقیق در مورد رایانه برای کلاس هفتم و… هستید می توانید پی دی اف ان را در سایت های گوناگون دانلود نمایید. البته می توانید از مقاله کامپیوتر یا pc چیست (مقاله درباره کامپیوتر) آریا تهران به عنوان منبع مقالات مفید استفاده نمایید.

همچنین جهت دریافت راهنمایی برای دانلود مقاله در مورد کامپیوتر+pdf یا استفاده از شارکت های کمپیوتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

رشته کامپیوتر فنی حرفه ای در شاخه صنعت است یا خدمات

رشته کامپیوتر خدمات یا صنعت یکی از رشته های زیر مجموعه گروه خدمات در شاخه فنی حرفه ای و کاردانش است که تمامی دانش آموزان علاقه مند به این رشته پس از اتمام سال اول دبیرستان یعنی دوره متوسطه اول می توانند به انتخاب این رشته بپردازد.

از رایانه در چه مکانهایی استفاده می شود کلاس ششم

در قسمت های قبل با معنی کلمه رایانه کلاس چهارم آشنا شدید. حال در پاسخ به پرسش از رایانه در چه مکانهایی استفاده می شود گاما، همانطور که گفته شدرایانه ها بخش جدایی ناپذیر از زندگی انسان ها محسوب می شوند و در همه بخش های زندگی انسان، مانند اقتصاد و بانکداری، فرهنگ، درمان، آموزش، تفریح و بازی، طراحی، سیاست، ارتباطات و… نقش مهمی ایفا می کنند.

جمله با رایانه

برای ساخت جمله برای رایانه کلاس دوم می توانید از موارد زیر استفاده کنید.

من در بازار رایانه ای زیبا خریدم.

رایانه نام دیگر کامپیوتر است.

رایانه ها بسیاری از مشکلات را برطرف کرده اند.

لازم به ذکر است که در این مقاله همه چیز در مورد کامپیوتر و معلومات در مورد کامپیوتر اشاره شده است که با استفاده از آن ها می توانید به جمله سازی با رایانه (جمله سازی با کلمه رایانه کلاس دوم) بپردازید.

هم معنی رایانه کلاس دوم

هم معنی رایانه کلاس دوم کامپیوتر، ماشین حساب الکترونیکی، شمارنده و… می باشد.

خلاصه تحقیق درباره کامپیوتر

اگر به دنبال تحقیق در مورد کامپیوتر pdf (تحقیق درباره رایانه) هستید، باید بگوییم که تا این جای مقاله کوتاه کامپیوتر مطالبی (معلومات در باره کمپیوتر، را در مورد رایانه خواندید و با کامپیوتر چیست به زبان ساده آشنا شدید که قطعا به اطلاعات شما درباره کامپیوتر افزوده است. اما بدیهی است که تنها با خواندن متن در مورد کامپیوتر و تحقیق درباره کامپیوتر کلاس ششم (تحقیق درباره ی کامپیوتر)، اگر چه معلومات راجع به کمپیوتر بالا می رود ولی توانایی کار کردن حرفه ای با آن را پیدا نخواهید کرد.

به این منظور می بایست در کنار مطالعه و تحقیق درباره تاریخ فناوری در رشته کامپیوتر یا چه چیزی تابه حال اختراع نشده، دوره های آموزشی کار با کامپیوتر را بگذرانید. همچنین اگر دنبال آموزش حرفه ای کامپیوتر می گردید تا پس از گذراندن دوره ها بتوانید مدرک معتبر دریافت کنید آموزشگاه آریا تهران با ارائه بهترین دوره های آموزشی در زمینه کامپیوتر (معلومات در مورد کمپیوتر) می تواند به شما در این زمینه کمک کند.

جمع بندی

به طور کلی در این پست با تعریف کامپیوتر به زبان ساده آشنا شدید و اطلاعاتی درباره مشخصات اولین کامپیوتر جهان (مشخصات کامپیوتر) بدست آوردید. اگر به دنبال تحقیق درمورد کامپیوتر هستید، ما در این صفحه سعی کرده ایم کامل ترین و جامع ترین مقاله در باره کمپیوتر (مقاله در مورد کامپیوتر) را در اختیار شما قرار دهید تا بتوانید علاوه بر آشنایی با خلاصه تاریخچه کامپیوتر در جهان، با اولین کامپیوتر جهان، مخترع کامپیوتر و هدف از اختراع کامپیوتر آشنا شوید.

در نهایت در این مقاله سعی شده است تمام اطلاعات مربوط به معلومات درباره کمپیوتر pdf را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید از این مقاله برای دانلود تحقیق در مورد کامپیوتر و اجزای آن بهره ببرید. توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کامپیوتر، تحقیق کامپیوتر و متن در مورد کامپیوتر همچنین کسب معلومات در مورد کمپیوتر این مقاله درباره کمپیوتر را به دقت مطالعه نمایید.

سوالات متداول
کامپیوتر یعنی چه؟

در پاسخ به سوال pc چیست، می توان گفت که ریشه کلمه کامپیوتر، واژه Compute است که معنی محاسبه کردن می دهد البته محاسبه با ماشین. در واقع معنی کامپیوتر شمارگر و محاسبه گر است. شما می توانید اطلاعات مربوطه در خصوص کاربردهای کامپیوتر را در این پست مطالعه نمایید.

کلاس کامپیوتر به چه دردی میخوره؟

لازم به ذکر است شرکت در دوره های کامپیوتر اعم از icdl توانایی شما در خصوص ۷ مهارت مهم همانند: مبانی کامپیوتر، ویندوز، اینترنت و نرم افزاری های از جمله اکسل، ورد و… افزایش می یابد.

مخترع کامپیوتر کیست؟

اگر شما هم می خواهید بدانید کامپیوتر را کی اختراع کرد، باید بگوییم که مخترع یا سازنده کامپیوتر آلن تورینگ بود  کسی که در دهه ۱۹۳۰ به عنوان پدر علم محاسبه نوین و علم رایانه شناخته شد.

وزن اولین کامپیوتر جهان چقدر بود؟

وزن اولین کامپیوتر جهان ۳۰ تن بود و بیش تر از ۱۵ متر طول داشت.

اولین کامپیوتر جهان در چه سالی تولید شد؟

درباره سال اختراع کامپیوتر باید بدانید که کامپیوتر بابیج در سال ۱۸۹۰ و کامپیوتر بالدوین در سال ۱۸۷۵ تولید شد.

نام دیگر کامپیوتر چیست؟

نام دیگر کامپیوتر به انگلیسی Computer است که در این مقاله به طور کامل درباره معنی آن توضیح داده ایم.

با کامپیوتر چه کارهایی میتوان کرد؟

یکی از مزایای یادگیری کامپیوتر، کسب درآمد از آن در منزل می باشد. شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش کامپیوتر آریا تهران و کسب مهارت در این زمینه، به راحتی در منزل کسب درآمد داشته باشید.

source

توسط chehrenet.ir