کمر درد یکی از آن مشکلات جسمانی خاصی است که همه‌ی ما به دلایل مختلفی حداقل یک بار در طول زندگی خود با آن مواجهه می‌شویم. با این وجود، علت کمر درد در زنان می‌تواند به عوامل مختلفی چون چرخه‌ی قاعدگی، بارداری یا بیماری‌هایی چون کیست تخمدان و آندومتریوز مرتبط باشد. اگر شما هم به عنوان یک زن دائما در حال تجربه‌ی درد در ناحیه‌ی کمر خود هستید و حتی با بررسی عادات ناسالمی که باعث کمردرد می‌شوند هم نتوانسته‌اید دلیل واقعی پشت این درد را بفهمید تا آخر این مطلب از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید.

دلایل بروز کمر درد در زنان چه هستند؟

کمر درد عارضه‌ای که همه‌ی افراد با هر جنسیت و سنی ممکن است آن را تجربه کنند؛ اما علت کمر درد در زنان می‌تواند به بیماری‌ها و مشکلات جدی‌تر و خاص‌تری مرتبط باشد. در زیر تمامی دلایل بروز کمر درد برای زنان را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

سندرم پیش از قاعدگی یا همان PMS وضعیتی است که بسیاری از زنان در سراسر دنیا پیش از عادت ماهانه‌ی خود آن را تجربه می‌کنند. این سندرم می‌تواند با علائم زیادی همراه باشد که البته شما ممکن است تنها با چند مورد از آن‌ها مواجهه شوید. سر درد، کمر درد، درد در سینه‌ها، نفخ، یبوست، اسهال، خستگی، نوسانات خلق و خویی، هوس‌های غذایی، اضطراب و اختلال در تمرکز از علائم اصلی سندرم پیش از قاعدگی به شمار می‌آیند. این سندرم معمولا چند روز قبل از پریود شروع می‌شود و یک یا دو روز پس از این دوره به پایان می‌رسد. بهترین روش مدیریت این سندرم کمک گرفتن از انواع درمان خانگی درد قاعدگی است.

اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD)

اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی شکل شدیدتر سندرم پیش از قاعدگی است که علائم آن به طور قابل توجهی در زندگی روزمره‌ی فرد اختلال ایجاد می‌کنند. عملکرد ذهنی و جسمانی برخی از افراد مبتلا به این اختلال به گونه‌ای دچار مشکل می‌شود که آن‌ها حتی نمی‌توانند به کارهای روزانه‌ی خود برسند. علائم اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی مانند سندرم پیش از قاعدگی هستند اما شدت بیشتری دارند و برای مدت طولانی‌تری با فرد باقی می‌مانند. اگر سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به اختلالات روحی مانند افسردگی و استرس مزمن را دارید یا در خانواده‌ی شما فردی به اختلال PMDD مبتلا است ممکن است شما هم به آن مبتلا شوید.

آندومتریوز

آندومتریوز یک بیماری نسبتا شایع در میان زنان است که در آن یک بافت شبیه به بافت داخلی رخم که آندومتر نام دارد، در خارج از رحم فرد شروع به رشد می‌کند. این بیماری می‌تواند تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ و سایر اندام‌های این ناحیه از بدن را تحت تاثیر قرار دهد. آندومتریوز معمولا با درد لگن، کمر درد، عادت‌های ماهیانه‌ی دردناک، ناباروری و درد در هنگام برقراری رابطه‌ی جنسی همراه است. علاوه بر این، افراد مبتلا به این بیماری در دوران قاعدگی خود اسهال، نفخ و مشکلات گوارشی سختی را تجربه می‌کنند.

۵۲۰,۰۰۰

۳۶۰,۰۰۰

تومان

قاعدگی دردناک یا دیسمنوره

قاعدگی بسیار دردناک که با نام دیسمنوره (Dysmenorrhea) هم شناخته می‌شود یک دلیل کمر درد در زنان به شمار می‌آید. این اختلال معمولا قابل کنترل است؛ اما در برخی از افراد می‌تواند بسیار شدید و غیرقابل تحمل باشد. اگر زیر ۲۰ سال سن دارید، سیگار می‌کشید، در طول قاعدگی خونریزی شدیدی را تجربه می‌کنید، در خانواده‌ی خود سابقه‌ی پریودهای دردناک را دارید یا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند آندومتریوز و فیبروم رحم مبتلا هستید بیشتر از افراد دیگر این اختلال را تجربه خواهید کرد. دیسمنوره با گرفتگی شکم، کمر درد، سر درد، درد در پاها، اسهال، حالت تهوع و استفراغ همراه است. این علائم معمولا ۱ الی ۳ روز ادامه پیدا می‌کنند و سپس به تدریج از بین می‌روند.

دلایل بروز کمر درد در زنان چه هستند؟

بارداری علت کمر درد در زنان

بارداری می‌تواند یک علت کمر درد در زنان جوان به شمار بیاید. با تغییر مرکز ثقل بدن به دلیل حمل جنین در رحم، اضافه وزن و ترشحات هورمونی برای شل شدن رباط‌های مفاصل لگن، کمر درد فرد باردار هم بیشتر می‌شود. اکثر زنان کمر درد ناشی از بارداری را بین ماه‌های پنجم تا هفتم این دوران تجربه می‌کنند. کمر درد زنان در این دوران معمولا در ناحیه‌ی پایینی ستون فقرات، سراسر دنبالچه و دور کمر احساس می‌شود و ممکن است به پاها هم سرایت پیدا کند.

کیست تخمدان

کیست‌های تخمدان کیسه‌های پر از مایعی هستند که درون یا روی تخمدان‌ها تشکیل می‌شوند. اگر این کیست‌ها کوچک باشند شما علائم خاصی را تجربه نخواهید کرد؛ اما در صورت بزرگ شدن آن‌ها ممکن است فشار و درد را در کمر و لگن خود احساس کنید. اگر کیست تخمدان پیچ خورده یا پاره شده باشد درد بسیار شدیدی را تجربه خواهید کرد؛ به طوریکه باید فورا به بیمارستان مراجعه کنید. درمان این کیست‌ها به اندازه‌ و ویژگی‌های آن‌ها بستگی دارد؛ کیست‌های بزرگ معمولا به راهکارهای درمانی سریع و جدی نیاز پیدا می‌کنند.

بیماری التهابی لگن (PID)

بیماری التهابی لگن اختلالی است که در آن اندام‌های تناسلی، به طور معمول رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها، دچار عفونت می‌شوند. این بیماری باعث درد زیر شکم، تب و لرز، ترشحات غیرمعمول واژن، خونریزی و قاعدگی نامنظم و همینطور کمر درد خواهد شد. افراد مبتلا به بیماری التهابی لگن معمولا با مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها تحت درمان قرار می‌گیرند. تشخیص و درمان سریع این بیماری می‌تواند از بروز عوارض خاصی چون ناباروری و درد مزمن لگن جلوگیری کند.

فیبروم رحم علت کمر درد در زنان

فیبروم رحم یا تومور خوش‌خیم عضله‌ی صاف رحم به توده‌های غیرسرطانی داخل یا روی این عضو از بدن گفته می‌شود که بسته به اندازه و محل قرارگیریشان ممکن است با علائمی چون احساس درد یا فشار در لگن، خونریزی شدید در دوران قاعدگی، تکرر ادرار و کمر درد همراه باشند. این بیماری با بکارگیری روش‌های مختلفی چون درمان‌های هورمونی و عمل جراحی رفع می‌شود.

آدنومیوز

آدنومیوز نوع دیگری از بیماری‌های مخصوص زنان است که در آن بافتی شبیه به بافت داخلی رحم شروع به رشد در دیواره‌ی عضلانی آن می‌کند. این بیماری می‌تواند اندازه‌ی رحم فرد را بسیار بزرگ‌تر از آنچه که هست کند و باعث شود عادت‌های ماهانه‌ی طولانی‌تری داشته باشد. آدنومیوز معمولا با عادت‌های ماهیانه‌ی دردناک، خونریزی شدید در دوران پریود، کمر درد و درد در ناحیه‌ی لگن همراه است.

علت درد مهره‌ی کمر در زنان

علل عمومی بروز کمر درد در زنان چه هستند؟

دلایلی که کمی قبل به شما معرفی کردیم به عنوان علت کمر درد در زنان شناخته می‌شوند و برای سایر افراد اتفاق نمی‌افتند. اما کمر درد زنان می‌تواند ناشی از علل عمومی دیگری هم باشد که در زیر برخی از آن‌ها را به شما معرفی کرده‌ایم.

  • فشار و کشیدگی عضلانی: کشیدگی و وارد شدن فشار به ماهیچه‌ها یا رباط‌ها به عنوان یک علت اصلی کمر درد در زنان جوان شناخته می‌شود. بلند کردن اجسام سنگین به صورت مکرر، خم شدن یا وارد شدن ضربه‌ی ناگهانی به کمر و کشش بیش از حد عضلات یا رباط‌ها می‌تواند باعث کمر درد خفیف تا شدید شود. علاوه بر این، وضعیت بدنی نامناسب در اثر نحوه‌ی ایستادن یا نشستن اشتباه می‌تواند باعث کمر درد شود. برای رفع این مشکل بهتر است به سراغ انجام راهنمای تمرینات اصلاحی در خانه بروید.
  • سیاتیک: سیاتیک طولانی‌ترین عصب بدن است که ستون فقرات انسان را به پاهای او متصل می‌کند. تحت فشار قرار گرفتن یا آسیب دیدن عصب سیاتیک می‌تواند باعث کمر درد و بروز علائم دیگر شود.
  • فتق دیسک: فتق دیسک یا همان پارگی دیسکی یک علت کمر درد در زنان و مردان است که در اثر فشار غضروف اطراف دیسک به طناب نخاعی یا ریشه‌های عصبی بروز پیدا می‌کند. احتمال ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود و انجام بهترین ورزش برای دیسک کمر می‌تواند از بدتر شدن وضعیت آن جلوگیری کند.
  • استئوآرتریت: آرتروز یا همان استئوآرتریت زمانی اتفاق می‌افتد که مفاصل ستون فقرات فرد در طول زمان از بین بروند و استخوان‌های او شروع به رشد غیرطبیعی کنند. این عارضه معمولا با درد و ورم کمر یا نواحی دیگر بدن مانند زانو و دست‌ها همراه است.
  • تنگی کانال نخاعی: باریک شدن کانال نخاعی می‌تواند اعصاب را تحت فشار قرار دهد و باعث احساس درد، گرفتگی و ضعف در ناحیه‌ی کمر شود.
پک تیوپی و کاسه ای ژل ضد درد مینرال بی ام اس مدل ICE مجموعه 2 عددی

کمر درد در زنان نشانه‌ی چیست؟ (تشخیص علت کمر درد در زنان)

همانطور که فهمیدید علت‌های کمر درد در زنان جوان یا مسن می‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد و شما برای آگاهی پیدا کردن از دلیل درد خود باید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌های مختلفی چون سونوگرافی و ام آر آی می‌توانید به راحتی متوجه شوید که کمر درد فعلی شما ناشی از وجود چه بیماری یا مشکلی است. باید بدانید که بیماری‌های مخصوص زنان در صورت تشخیص به موقع بدون دردسر و در سریع‌ترین حالت ممکن درمان می‌شوند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در صورت ادامه‌دار شدن درد کمر خود حتما به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های درمان کمر درد در زنان

اگر به تازگی در حال تجربه‌ی کمر درد هستید یا دردتان ناشی از فشار عضلانی و پشت سر گذاشتن دوران قاعدگی است روش‌های زیر می‌توانند به شما در کاهش کمر درد خود کمک کنند. به یاد داشته باشید که اگر کمر دردتان ناشی از بیماری‌های خاص است باید طبق توصیه‌ی پزشک آن را کاهش دهید.

  • استفاده از کیسه‌ی آب گرم: گذاشتن یک کیسه‌ی آب گرم روی کمر خود می‌تواند گردش خون را در این ناحیه افزایش دهد و درد و گرفتگی عضلات را تا حد زیادی رفع کند.
  • استفاده از مسکن‌های بدون نیاز به نسخه: اگر در حال تجربه‌ی درد زیادی هستید پیشنهاد می‌کنیم که به سراغ استفاده از داروهایی چون ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین بروید که به کاهش کمر درد و سایر دردهای مرتبط با پریود کمک می‌کنند.
  • ورزش و انجام تمرینات کششی: فعالیت داشتن می‌تواند گردش خون شما را بهبود ببخشد و انقباض عضلات را تا حد زیادی کاهش دهد. اگر نمی‌توانید ورزش سنگین انجام دهید حداقل به انجام تمرینات کششی ساده و بهترین ورزش برای درمان کمردرد بپردازید؛ چرا که استراحت طولانی مدت عضلات اطراف ستون فقرات را ضعیف می‌کند.
  • استفاده از کیسه‌ی آب یخ: اگر کمر درد شما ناشی از یک ضربه‌ یا آسیب خفیف است می‌توانید از کیسه‌ی آب یخ استفاده برای کاهش التهاب، درد و کبودی استفاده کنید. این کیسه‌ها در ۴۸ ساعت اول پس از کشیدگی یا آسیب عضلانی بیشترین تاثیر را روی شما خواهند گذاشت.
  • امتحان کردن فیزیوتراپی: فیزیوتراپی یکی از بهترین و البته ناشناخته‌ترین روش‌های کاهش و درمان کمر درد زنان و مردان است. یک فیزیوتراپیست حرفه‌ای با توجه به نیازهای بدنتان تمرینات مناسبی را به شما می‌دهد تا ماهیچه‌های پشتتان تقویت شوند و فشار روی ستون فقراتتان کاهش پیدا کند.
  • اصلاح وضعیت خوابیدن: اگر به پهلو می‌خوابید یک بالشت نرم را بین زانوهای خود قرار دهید؛ اگر هم به پشت می‌خوابید یک بالشت را زیر زانوهای خود بگذارید. این کار می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی کمر شما کمک کند.
  • پرت کردن حواس: اگر درد کمرتان زیاد است و می‌خواهید همه‌ی راهکارهای ممکن برای کاهش آن را امتحان کنید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ پرت کردن حواستان از درد خود بروید. مدیتیشن، پیاده‌روی، یوگا، تمرینات تنفسی و خاطره نویسی از آن فعالیت‌هایی هستند که می‌توانند تا حد زیادی به شما کمک کنند.

دلایل کمر درد در زنان و نحوه‌ی رفع آن‌ها

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

در برخی مواقع کمر درد شما می‌تواند ناشی از ابتلا به یک بیماری جدی باشد؛ بنابراین باید به پزشک مراجعه کنید و علت بروز این مشکل را بفهمید. در صورت داشتن هر یک از علائم و مشکلات زیر در اسرع وقت به سراغ یک پزشک متخصص بروید:

  • عدم توانایی راه رفتن یا ایستادن
  • کمر درد به همراه تب و لرز شدید
  • کمر درد به همراه عدم توانایی کنترل مثانه یا روده
  • احساس درد،‌ بی‌حسی و گز گز در پاها
  • احساس درد در شکم به همراه کمر درد
  • عدم توانایی انجام کارهای روزمره در اثر کمر درد
  • کمر درد در کنار خونریزی واژینال و تب در هنگام بارداری
  • احساس کمر درد پس از زمین خوردن یا هر نوع اتفاق دیگری
  • مشاهده‌ی علائم بیماری آندومتریوز

سخن پایانی

علت کمر درد در زنان می‌تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد؛ به همین دلیل همه‌ی افراد باید برای تشخیص دلیل بروز درد خود به یک پزشک متخصص مراجعه کنند. اگر درد کمر شما در دوران قاعدگی شدت پیدا می‌کند، به احتمال زیاد مشکل شما به عوامل مرتبط با عادت ماهانه‌ وابسته است. گاهی اوقات کمر درد می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی باشد که همه‌ی افراد با هر جنسیت و سنی ممکن است به آن‌ها مبتلا شوند. درمان کمر درد به طور کامل به علت آن بستگی دارد؛ اگر با راهکارهای خانگی به نتیجه‌ای نرسید شاید بهتر باشد به یک پزشک باتجربه مراجعه کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Healthline ,Prevention

دلایل بروز کمر درد در زنان چه هستند؟

ابتلا به بیماری آدنومیوز، فیبروم رحم، بیماری التهابی لگن، کیست تخمدان، بارداری، قاعدگی دردناک یا دیسمنوره، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی و سندرم پیش از قاعدگی از دلایل اصلی بروز کمر درد در زنان هستند.

علت‌های عمومی بروز کمر درد در زنان چه هستند؟

در کنار اختلالات مربوط به زنان مشکلاتی چون فشار و کشیدگی عضلانی، فتق دیسک، سیاتیک، تنگی کانال نخاعی و استئوآرتریت می‌توانند از دلایل بروز کمر درد در زنان باشند.

روش‌های درمان کمر درد در زنان چه هستند؟

امتحان کردن فیزیوتراپی، اصلاح وضعیت خوابیدن، ورزش و انجام تمرینات کششی، استفاده از مسکن‌های بدون نیاز به نسخه، استفاده از کیسه‌ی آب یخ و گرم می‌تواند به کاهش کمر درد در زنان کمک کند.

source

توسط chehrenet.ir