اینتل به تازگی اطلاعات از پردازنده های لپ‌تاپ Core Ultra 200V (لونار لیک) رونمایی کرد؛ پردازنده‌هایی که اینتل ادعا می‌کند کم‌مصرف‌ترین تراشه‌های x86 در جهان هستند.

۵,۹۸۰,۰۰۰

تومان

۵,۴۰۰,۰۰۰

تومان

امروز اینتل از پردازنده های جدید خود موسوم به Core Ultra 200V (پیشتر با نام لونار لیک شناخته می‌شد)، رونمایی کرده است. طبق ادعای اینتل، پردازنده‌های Core Ultra 200V دارای «سریع‌ترین هسته CPU»، «بهترین GPU داخلی جهان» و «بهترین عملکرد AI» یا همان هوش مصنوعی هستند و به راحتی تراشه‌های AMD و کوالکام را پشت سر می‌گذارند.

شارژدهی باتری لپتاپ های مجهز به پردازنده های لونار لیک اینتل

طبق اعلام دل، عمر باتری نسخه جدید لپتاپ XPS 13 مجهز به پردازنده لونار لیک به ۲۶ ساعت پخش فیلم با وضوح ۱۰۸۰p و روشنایی ۱۵۰ نیت می‌رسد که نسبت به ۱۸ ساعت نسل قبل، ۴۴% درصد افزایش را نشان می‌دهد. (نسخه مجهز به تراشه اسنپدراگون X الیت این لپ‌تاپ بیشتر از ۲۷ ساعت شارژدهی دارد).

پردازنده لونار لیک اینتل

از سویی دیگر، لپ‌تاپ ایسوس Zenbook S 14 با پردازنده‌ی جدید اینتل، می‌تواند چند ساعت بیشتر از لپ‌تاپ Asus Zenbook S 16 با پردازنده AMD در انجام وظایف معمولی دوام بیاورد. (با اینکه لپ‌تاپ مجهز به پردازنده AMD باتری بزرگ‌تری دارد).

عملکرد گرافیکی و هوش مصنوعی

اینتل ادعا می‌کند که پردازنده‌ی Core Ultra 9 288V با ارائه ۶۸٪ افزایش فریم در بازی‌ها نسبت به تراشه کوالکام X1E-84-100 و ۱۶٪ افزایش نسبت به تراشه AMD HX 370، در حال حاضر از هر دو رقبا جلوتر است.

پردازنده لونار لیک اینتل

برای دیدن تصویر با کیفیت بیشتر روی آن کلیک کنید

حتی بدون استفاده از فناوری ارتقاء تصویر XeSS، این پردازنده قادر به اجرای بازی‌های سنگینی همچون سایبرپانک ۲۰۷۷ و Marvel’s Spider-Man Remastered و Shadow of the Tomb Raider با نرخ ۴۵ و ۵۷ و ۶۶ فریم است. البته اینتل نگفته این نرخ فریم در چه وضوحی به دست آمده است.

لونار لیک اینتل - ۱

برای دیدن تصویر با کیفیت بیشتر روی آن کلیک کنید

لونار لیک اینتل

برای دیدن تصویر با کیفیت بیشتر روی آن کلیک کنید

پردازنده‌های لونار لیک به‌طور ویژه بهینه شده‌اند تا عملکرد بهتری نسبت به رقبا ارائه دهند. این پردازنده‌ها در استفاده از برنامه‌هایی مانند ادوبی پریمیر و لایت روم به طور قابل توجهی سریع‌تر عمل می‌کنند. همچنین طبق اعلام اینتل، لپ‌تاپ‌های مجهز به این پردازنده‌ها دارای ویژگی‌هایی نظیر Wi-Fi 7، بلوتوث ۵.۴ و حداقل دو پورت Thunderbolt 4 خواهند بود.

پردازنده لپتاپ لونار لیک اینتل - 3

برای دیدن تصویر با کیفیت بیشتر روی آن کلیک کنید

محدودیت‌های پردازنده های مخصوص لپتاپ اینتل لونار لیک

با وجود تمامی این ویژگی‌ها، پردازنده‌های لونار لیک محدودیت‌هایی نیز دارند. این پردازنده‌ها فقط برای لپ‌تاپ‌های باریک با حافظه ۳۲ گیگابایت یا کمتر طراحی شده‌اند. هر کدام از تراشه‌های Core Ultra 200V دارای ۸ هسته CPU و ۸ هسته GPU و تا ۳۲ گیگابایت RAM هستند. به علاوه، اینتل برای بهبود کارایی، حافظه را به‌طور مستقیم در بسته پردازنده قرار داده و از تکنیک‌های چندرشته‌ای استفاده نکرده است.

اینتل Core Ultra 200V

اینتل ادعا می‌کند که پردازنده‌های ۸ رشته‌ای لونار لیک می‌توانند در شرایط مصرف انرژی پایین، عملکرد بهتری نسبت به تراشه‌های ۱۴ رشته‌ای و ۲۲ رشته‌ای نسل قبلی Meteor Lake داشته باشند. اما چیزی که اینتل از ما پنهان کرده این است که در شرایطی که توان بیشتری در دسترس باشد، پردازنده‌های نسل قبلی این شرکت، از جمله تراشه‌های Meteor Lake، و همچنین تراشه‌های AMD HX 370 می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به پردازنده‌های لونار لیک ارائه دهند.

اینتل Core Ultra 200V - 1

تغییرات در نام‌گذاری پردازنده‌های اینتل با ورود سری لونار لیک

در گذشته، نام‌گذاری پردازنده‌های اینتل مانند Core i3، Core i5 و Core i7 به تعداد هسته‌ها و رشته‌ها اشاره داشت، اما لونار لیک این رویکرد را تغییر داده است. برای درک بهتر، نام‌گذاری پردازنده‌های جدید اینتل باید بگوییم نام معمولی پردازنده‌ها به شکلی مانند «Core Ultra 7 258V» خواهد بود. در این سیستم نام‌گذاری، هر پردازنده دارای چهار هسته قدرتمند، چهار هسته کم‌مصرف، و حداقل هفت هسته گرافیکی و پنج موتور پردازشگر عصبی (AI) است. بیشتر تراشه‌ها هم دارای TDP پیش‌فرض ۱۷ وات هستند.

اینتل Core Ultra 200V

برای دیدن تصویر با کیفیت بیشتر روی آن کلیک کنید

اینتل درباره این پردازنده های مخصوص لپتاپ از سری لونار لیک ادعاهای زیادی را مطرح کرده که باید با ورود لپ‌تاپ‌هایی چون دل XPS 13 و ایسوس Zenbook S 14 مورد بررسی قرار بگیرند. لپ‌تاپ‌هایی که از این پردازنده‌ها استفاده می‌کنند، قرار است در تاریخ ۲۴ سپتامبر، یعنی اوایل مهر به بازار عرضه شوند.

منبع: The Verge

source

توسط chehrenet.ir