یک کاسه آش خوشمزه در هر فصلی از سال می‌چسبد! مخصوصا آشی که مزه اصلی آن با کشک، پیاز داغ و نعنا داغ ساخته شده‌باشد. در فصل‌های سرد سال، یک کاسه آش داغ می‌تواند تمام سرمای زمستان را از تنمان بیرون کند. آش‌ها تنوع زیادی دارند و هرکس با هر سلیقه‌ای می‌تواند از خوردن آن لذت ببرد. اما میان آش‌های ایرانی، آش کشک عطر و طعم دیگری دارد. در هر استانی از ایران، این آش خوشمزه را به روش خودشان درست می‌کنند اما در هر مدل از آن، کشک حرف اول را می‌زند. ما می‌خواهیم در این مطلب ابتدا با یک دستور اصلی طرز تهیه آش کشک ساده را آموزش دهیم و سپس بگوییم که در استان‌های مختلف از ایران این آش را چگونه درست می‌کنند. پس تا انتها همراه این مطلب از دیجی‌کالا مگ باشید.

برای آموزش‌های بیشتر، می‌توانید صفحه آموزش آشپزی را ببینید.

طرز تهیه آش کشک (دستور پخت کامل)

دستور پخت آش کشک

برای درست کردن آش کشک به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار
نخود ۱ پیمانه
لوبیاچیتی ۱ پیمانه
کشک ۲ پیمانه
سبزی آش ۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد
برنج نصف پیمانه
بلغور جو نصف پیمانه
پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

۲۲,۰۰۰

۲۰,۹۰۰

تومان

۲۴,۰۰۰

۲۲,۸۰۰

تومان

طرز تهیه آش کشک مجلسی: مراحل پخت را قدم‌به‌قدم پیش بروید تا در آخر یک آش خوشمزه برای خود و خانواده‌تان آماده کنید.

مرحله اول: بهتر است از شب قبل حبوبات، بلغور گندم و برنج را خیس کنید. آب حبوبات را در این مدت چند بار عوض نمایید تا نفخ آن گرفته شود. حالا در یک قابلمه مقداری آب بریزید و حبوبات را بپزید. سپس بلغور و گندم را به آن اضافه کنید تا پخته شود. وقتی همه این مواد پخت، برنج را بریزید و صبر کنید تا به‌طور کامل پخته شود.

مرحله دوم: پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید. در مقداری روغن به همراه مقداری زردچوبه تفت دهید. می‌توانید در این مرحله مقداری سیر رنده‌شده هم اضافه کنید. حالا این ترکیب را به‌همراه مقداری آب به حبوبات، بلغور گندم و برنج اضافه و حرارت را زیاد کنید تا به‌جوش بیاید. پس از آن شعله گاز را کم کنید.

مرحله سوم: در این مرحله سبزی آش را بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم سبزی‌ها به‌طور کامل پخته شوند و تغییر رنگ دهند.

مرحله چهارم: بهتر است در تهیه نوع کشک این آش دقت کنید. چون در طعم نهایی آن تاثیر زیادی دارد. پس از اینکه همه مواد با هم پختند، کشک را بریزید و به‌خوبی ترکیب کنید. اجازه دهید تا آش به‌طور کامل غلیظ شود و روی حرارت جا بیفتد.

مرحله پنجم: آش را از روی حرارت بردارید، در یک کاسه مناسب سرو و با پیازداغ و نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش دوغ محلی سرعین

طرز تهیه آش کشک شیرازی

طرز تهیه آش کشک شیرازی

آش کشک شیرازی به عطر و طعم خوبش معروف است؛ اگر شما هم می‌خواهید خود و خانواده‌تان عطر و طعم آن را تجربه کنید، به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
پیاز ۱ عدد
لوبیا قرمز ۱/۵ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
سبزی آش ۱۵۰ گرم
کشک ۱ لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
سبزی آش خشک یک دقیقه آشپزی - 200 گرم

طرز تهیه آش کشک خوشمزه:

بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس و آب آن را چندبار عوض کنید؛ حالا پیاز را به‌صورت نگینی برش بزنید و در مقداری روغن تفت دهید؛ در انتها زردچوبه را به آن اضافه نمایید. سپس ۴ تا ۵ لیوان آب در آن بریزید. در مرحله بعد لوبیا را در آن بریزید و اجازه دهید تا کاملا نرم شود. پس از آن برنج را اضافه کنید. وقتی برنج پخت، سبزی آش خرد شده را در آش بریزید و اجازه دهید تا سبزی تغییر رنگ دهد و کاملا بپزد. در آخر کشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید تا آش کاملا غلیظ شود و جا بیفتد. در آخر به آش نمک بزنید و در یک ظرف مناسب سرو کنید. برای تزیین از پیاز داغ و نعنا داغ استفاده نمایید.

طرز تهیه آش ترخینه مقوی و خوشمزه به روش ساده

طرز تهیه آش کشک اصفهانی

طرز تهیه آش کشک اصفهانی

بهتر است آش کشک اصفهانی‌ها را در فصل پاییز درست کنید و از خوردن آن در هوای قشنگ پاییزی لذت ببرید. برای پخت این غذا باید مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار
اسفناج یا برگ چغندر نیم کیلو
گوشت به مقدار لازم
پیاز ۲ عدد
جو ۱ لیوان
کشک نیم‌کیلو
جو پوست کنده گلها - 900 گرم
۱۰ %

۷۹,۵۵۰

۷۱,۶۰۰ تومان

طرز تهیه آش کشک برای ۴ نفر:

در اولین مرحله بهتر است جو را با مقداری آب بپزید و با یک مخلوط‌کن له کنید. حالا آن را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا با اسفناج‌های خرد شده بپزد. گوشت را با ۱ عدد پیاز روی حرارت بگذارید و پس از اینکه پخت، آن را با یک چنگال ریش‌ریش کنید. حالا گوشت‌ها را به آش اضافه نمایید و آن را به‌خوبی مخلوط کنید. در آخر کشک را بریزید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد. حالا آن را بچشید و اگر به نمک نیاز داشت، مقداری اضافه کنید.

طرز تهیه آش جو؛ خوشمزه و مقوی

طرز تهیه آش کشک مازندرانی

طرز تهیه آش کشک مازندرانی

آش کشک شمالی‌ها ارزش غذایی زیادی دارد؛ می‌توانید به‌عنوان یک وعده کامل و مقوی روی آن حساب کنید. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
رشته مخصوص آش ۱/۳ بسته
کشک یک‌ونیم پیمانه
پیاز ۴ عدد
سیر ۱۰ حبه
سبزی آش ۱ کیلوگرم
اسفناج نیم کیلوگرم
چغندر ۳ عدد
دوغ ۲ کیلوگرم
نخود ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
برنج نیم‌دانه نصف پیمانه
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
دوغ بدون گاز گرمادیده پگاه مقدار 2 لیتر
۱۲ %

۴۸,۰۰۰

۴۲,۲۴۰ تومان

طرز تهیه آش کشک رشته:

مرحله اول: حبوبات را با مقداری آب در یک ظرف مناسب بپزید و کنار بگذارید. برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید و آن را در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا برنج به‌طور کامل بپزد. حالا به سراغ پیازها بروید، آن‌ها را به‌صورت خلالی برش بزنید و در مقداری روغن تفت دهید. چهار عدد سیر  را به صورت ریز خرد کنید و اجازه دهید تا همراه پیازها در روغن سرخ شود.

مرحله دوم: چغندرها را به صورت نگینی خرد کنید و اجازه دهید تا با مقداری آب در یک قابلمه بپزد. حبوبات پخته‌شده را به قابلمه برنج‌ها اضافه کنید. اسفناج خرد‌شده هم در آن بریزید و اجازه دهید تا همه مواد با هم به‌طور کامل بپزد.

مرحله سوم: دوغ را با یک پیمانه کشک مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را به آش اضافه نمایید و اجازه دهید تا کاملا به جوش بیاید. حالا رشته آشی را خرد و به آش اضافه نمایید.

مرحله چهارم: نعنا را در مقداری روغن سرخ کنید و پس از مدت کوتاهی از روی حرارت بردارید. باقیمانده سیرها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. سیرها را به همراه زردچوبه در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله پنجم: پس از اینکه آش به‌طور کامل پخت و غلیظ شد، در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نعنا داغ، سیر و پیاز داغ روی آن را تزیین نمایید.

طرز تهیه آش کشک بختیاری   

طرز تهیه آش کشک بختیاری

یکی از خوشمزه‌ترین آش‌هایی که می‌توانید برای خوردن امتحان کنید، آش کشک بختیاری است؛ این آش همان آش بلگ بختیاری است که بسیار ساده درست می‌شود و خیلی خوشمزه است. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
آرد برای رشته ۳/۴ لیوان فرانسوی
کشک غلیط محلی نصف لیوان فرانسوی
سبزی آش نصف پیمانه
ماش نصف لیوان فرانسوی
پیاز داغ به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
نعنا خشک آنید - 500 گرم
۲۰ %

۱۷۷,۰۰۰

۱۴۱,۶۰۰ تومان

دستور پخت آش کشک:

مرحله اول: ماش‌ها را برای چند ساعت در آب خیس کنید. حالا آن‌ها را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت به‌خوبی بپزد.

مرحله دوم:  اگر می‌خواهید این آش عطر و طعم اصلی خود را حفظ کند، بهتر است رشته را خودتان درست کنید. به این صورت که آرد را با مقداری نمک در یک ظرف بریزید و آب را به‌آرامی به آن اضافه نمایید. طوری‌که یک خمیر سفت درست شود. حالا خمیر را به‌خوبی ورز دهید؛ تاجایی‌که دیگر به دست نچسبد. مقداری آرد روی یک سطح صاف بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید. ضخامت خمیر باید در حد ۲ میلی‌متر باشد. حالا مقداری آرد روی آن بپاشید و خمیر را تا بزنید. خمیر را با یک چاقوی تیز به‌آرامی به‌صورت رشته‌های نازک برش بزنید، یک پلاستیک روی رشته‌ها بکشید و اجازه دهید تا خمیر برای مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله سوم: پس از پختن ماش، کشک و سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، رشته‌ها را اضافه نمایید و به‌آرامی هم بزنید. حالا با مقداری پیاز و نعنا داغ روی آش را تزیین کنید و آن را در یک ظرف مناسب سرو نمایید.

طرز تهیه آش کشک تبریز

اگر یک آش خوشمزه می‌خواهید که سرشار از ویتامین و پروتئین باشد و یک گزینه عالی برای افطاری محسوب شود، آش کشک تبریز را انتخاب کنید. این آش خوشمزه کلسیم زیادی دارد و به نام گورود آش معروف است. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
بلغور ۱ پیمانه
برنج نیم‌دانه ۲ پیمانه
لوبیا قرمز یا چیتی ۱ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
عدس ۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد درشت
هویج ۳ عدد
سبزی آش به مقدار لازم
آب قلم به مقدار لازم
کشک به مقدار دلخواه
نعنا داغ و سیر داغ به مقدار لازم
لوبیا چیتی خشکپاک مقدار 900 گرم
۱۰ %

۱۳۹,۰۰۰

۱۲۵,۱۰۰ تومان

طرز تهیه:

نخود و لوبیا را در یک قابلمه جدا با مقداری آب بپزید. پیازها را در روغن جامد سرخ کنید؛ بلغور، عدس و برنج را همراه با مقداری آب در قابلمه‌ای بریزید و اجازه دهید تا نیم‌پز شود. حالا آب قلم را اضافه کنید و پس از آن‌که به جوش آمد، هویج‌ها را در آن بریزید. بهتر است هویج را کمی درشت خرد کنید. پس از گذشت یک‌ربع، سبزی‌ آش را اضافه نمایید و حدود ۴۵ دقیقه زمان دهید تا بپزد. سپس نخود و لوبیایی که از قبل پخته‌اید، در قابلمه بریزید و اگر دوست داشتید، مقداری رشته اضافه کنید. حالا درب آش را بگذارید تا به‌طور کامل جا بیفتد. در آخر مقداری کشک اضافه کنید و خوب هم بزنید. آش را در یک ظرف مناسب سرو و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش کشک شهرکرد

برای درست کردن آش کشک شهرکرد ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار
نخود ۱۰۰ گرم
لوبیاچیتی ۱۰۰ گرم
عدس ۱۰۰ گرم
برنج ۵۰ گرم
بلغور ۳۰۰ گرم
سبزی آش ۱ کیلوگرم
پیاز ۳ عدد
رشته آش به مقدار لازم (اختیاری)
نعنا خشک به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم

طرز تهیه:

نخود و لوبیا را از روز قبل خیس کنید تا نفخش گرفته شود. حالا آن‌ها را در یک قابلمه با مقداری آب بپزید. وقتی تقریبا پخت، بلغور گندم و عدس را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا نرم شوند و بپزند. حالا برنج نیم‌دانه و سبزی آش را در قابلمه بریزید و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. پیاز داغ و نعنا داغ را آماده نمایید و نصف آن را در آش بریزید. اگر می‌خواهید رشته اضافه کنید، باید در همین مرحله در آش بریزید و کشک هم به آن بزنید. اجازه دهید تا آش به‌طور کامل جا بیفتد. سپس در یک ظرف مناسب سرو و با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ تزیین نمایید.

سوالات متداول

  • سبزی آش شامل چه سبزی‌هایی می‌شود؟

سبزی آش شامل تره، جعفری، نعنا، گشنیز و در صورت تمایل مقداری شنبلیله است که مقدار شنبلیله باید بسیار کم باشد.

  • در آش بلگ بختیاری می‌توان از رشته آماده هم استفاده کرد؟

بله می‌توانید درصورت تمایل از رشته آشی معمولی هم استفاده کنید.

  • آیا در آش کشک می‌توان دوغ هم ریخت؟

اضافه کردن دوغ کاملا اختیاری‌ست. اگر طعم دوغ را دوست دارید، می‌توانید از ترکیب کشک و دوغ در آش استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب طرز تهیه آش کشک را به چند روش مختلف توضیح دادیم و گفتیم که چگونه می‌توانید یک آش خوشمزه و جاافتاده درست کنید. چون مقدار کشک در این آش زیاد است، باید نمک را در آخرین مرحله و پس از اضافه کردن کشک در آش بریزید تا بیش‌از حد شور نشود. اگر از رشته استفاده می‌کنید، بهتر است با اندازه‌های کوچک در آش بریزید چون رشته پس از پخته شدن بزرگ‌تر می‌شود. همچنین در انتخاب کشک دقت کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد و آش را خوشمزه‌تر کند.

source

توسط chehrenet.ir