وقتی بحث در مورد فروش بازیها میشود همیشه نام یکی از بازیهای افسی (FC) یا همان فیفای سابق وجود دارد. این موضوع در جدول فروش ماه گذشته اروپا نیز صدق کرده و نشان میدهد که این مجموعه همچنان طرفداران خود را دارد. نکته جالب این است که شرکت الکترونیک آرتز حتی اگر در بازی فوتبالی خود تغییر خاصی هم ایجاد نکند به دلیل اینکه این ورزش طرفداران زیادی دارد، فروش خود را خواهد داشت.
بازی جیتیای ۵ نیز یکی از موارد بسیار جالب در دنیای گیمینگ است. به این شکل که این بازی هرگز از جدول فروش پایین نیامده و حتی با وجود اینکه یک نسخه جدید از آن معرفی شده کاربران باز هم آن را خریداری میکنند. البته باید گفت که خریداری جیتیای ۵ بیشتر به خاطر بخش آنلاین است ولی باز هم اینکه این بازی با گذشت ۱۰ سال از عرضه همچنان در بالای جدول فروش ماهانه قرار دارد قابل تقدیر است.
حال وقتی شما آمار فروش ماه ژولای را در اروپا بررسی کنید متوجه خواهید شد که در صدر جدول بازی جیتیای ۵ و افسی ۲۴ قرار دارد. در مورد موفقیت افسی ۲۴ میتوان گفت که سری مسابقات لیگ قهرمانی اروپا هم در فروش این بازی تأثیر داشته اما حضور جیتیای در این لیست به نوبه خود جالب است.
بازی افسی ۲۴ حدود ۴۶ درصد نسبت به بازی قبلی خود یعنی فیفا ۲۳ در همین بازه زمانی رشد فروش داشته است. این آمار نشان میدهد که در کنار مسابقات لیگ قهرمانی اروپا عملکرد شرکت الکترونیک آرتز هم بسیار خوب بوده و استراتژی خوبی داشته است. به همین دلیل بازی افسی ۲۴ فروش بیشتری نسبت به بازی قبلی داشته است.
در صدر جدول فروش بازیهای جدید، بازی الکترونیک آرتز کالج فوتبال ۲۵ (College Football 25) قرار دارد. این بازی در جایگاه شماره ۷ فروش کلی قرار گرفت. این بازی پس از چندین سال در مجموعه کالج فوتبال عرضه شد و توانست توجه افراد زیادی را به خود جلب بکند. مخصوصاً اینکه بسیاری از سلبریتیها و پادکستهای گیمینگ در مورد آن صحبت کردند.
در زمینه فروش کنسول وضعیت کمی متفاوت است. فروش کلی کنسولها افت ۲۲ درصدی داشته و همچنان کنسول پلیاستیشن ۵ پرفروشترین کنسول منطقه اروپا است. با این حال نسبت به قبل ۳۱ درصد افت فروش داشته و این موضوع نشان میدهد که بازار خرید کنسولها رو به افت است.
پس از پلیاستیشن ۵ کنسول نینتندو سوییچ قرار دارد و در رتبه سوم هم کنسولهای نسل نهمی ایکسباکس هستند. طبق چیزی که اعلام شده کنسول پلیاستیشن ۵ در کشور انگلیس توانسته ۴ میلیون دستگاه فروش داشته باشد که رقم بسیار خوبی است. با این حال برای رسیدن به این رقم این کنسول ۳۱ هفته زمان بیشتری نسبت به کنسول پلیاستیشن ۴ نیاز داشته که باز هم نشان میدهد استقبال کمتری از کنسولهای نسل نهمی در جهان شده است.
در زمینه لوازم جانبی، دستگاه پلیاستیشن پرتال (Playstation Portal) رتبه اول را داشته و پس از آن کنترلر دوئل سنس (Dual Sense) حضور دارد. در نتیجه میتوان گفت که در بحث سخت افزار سونی در رتبه بالایی قرار داشته و شرایط بسیار خوبی دارد. همینطور اینکه در کل سونی عملکرد خوبی در نسل نهم داشته و میتوان گفت که نسل نهم را به طور کامل در دست گرفته است.
منبع: VGC
source