همانطور که می دانید یکی از مهم ترین وظایف حسابداران ارائه گزارش های مالی دقیق می باشد که لازمه این کار ثبت صحیح و اصولی اسناد حسابداری است. آموزش ثبت حسابداری و یادگیری ثبت انواع سندهای حسابداری موضوعی است که قصد داریم در این مقاله به بررسی آن بپردازیم، پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد ثبت اسناد حسابداری و آموزش چگونگی ثبت این سندها اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

سند حسابداری چیست

در پاسخ به پرسش سند حسابداری چیست، می توان گفت که سند حسابداری به هر نوع رویداد مالی گفته می شود که در یک شرکت یا بنگاه اقتصادی، باید به صورت سند حسابداری ثبت شود. تاریخ حساب های مرتبط با رویداد مالی و مبلغ آن ها از جمله اطلاعات مهمی هستند که باید در سند حسابداری ثبت شوند.

انواع دفاتر روزانه، دارایی، دفتر کل، انواع فاکتورهای خرید و فروش و هر آن چیزی که به رویدادهای مالی شرکت‌ ها مرتبط است، جزوی از سندهای حسابداری به شمار می روند. این سندها قابل استناد بوده و به نام سند حسابداری معروف هستند. سند حسابداری دارای انواع مختلفی از جمله دستی، کامپیوتری، ساده و مرکب می باشد.

در ادامه مقاله متوجه خواهید شد که ثبت اسناد حسابداری در مشاغل و گروه‌ های شغلی مختلف با هم تفاوت هایی دارند اما ماهیت همه آن‌ ها شبیه هم است. به طور کلی ثبت اسناد ابتدا با یافتن مستندات قانونی انجام می‌ شود. درواقع هر نوع ورودی یا خروجی نقدینگی به شرکت‌ ها باید در سیستم حسابداری که معمولا یک نرم‌ افزار از پیش تعیین شده است انجام شود.

بخش‌ های مختلف سند حسابداری

هر نوع سند حسابداری شامل بخش های مختلفی می شود که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:

  • شماره سند
  • تاریخ سند
  • نوع سند
  • شرح سند
  • ستون شرح یا نام حساب برای درج کردن نام حساب
  • ستون بستانکار و ستون بدهکار
  • بخشی برای نمایش کل مبلغ بدهی و کل مبلغ بستانکاری
  • بخشی برای ثبت‌ نام تکمیل کننده

انواع ثبت های حسابداری

انواع ثبت های حسابداری بر اساس نوع کسب‌ و کار به ۶ دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  • ثبت های حسابداری شرکت های خدماتی
  • ثبت های حسابداری شرکت های بازرگانی
  • ثبت های حسابداری شرکت های تولیدی و صنعتی
  • ثبت های حسابداری شرکت های پیمانکاری
  • ثبت های حسابداری شرکت های دولتی
  • شرکت های واردکننده یا اعتبارات اسنادی

ثبت در شرکت ها دارای اهمیت بسزایی می باشد چرا که اسناد مالی جزو مهم ترین بخش های یک شرکت به شمار می روند که در صورت ناقص بودن یا ایراد داشتن، ممکن است جریمه‌ های سنگینی برای شرکت ایجاد کند.

پیشنهاد ویژه: آموزش حسابداری در آموزشگاه آریا تهران بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران تحت نظر اساتید مجرب حسابداری

پیشنهاد ویژه: آموزشگاه حسابداری آریا تهران ، دوره های مختلف حسابداری ویژه بازار کار را با قیمت مناسب و مقرون به صرفه برگرار می کند.

پیشنهاد ویژه: برای یادگیری حرفه ای ثبت های حسابداری صنعتی و شرکت های تولیدی و بخصوص بهای تمام شده، حتما از آموزش حسابداری صنعتی عملی استفاده کنید.

آموزش ثبت حسابداری

آموزش ثبت های حسابداری یکی از مهم‌ ترین مباحث آموزش حسابداری است که به متقاضیان این رشته کمک می‌ کند تا بتوانند تراکنش‌ های مالی را با دقت و سرعت ثبت و گزارش کنند. این آموزش شامل مراحلی از جمله شناخت اصول حسابداری، آشنایی با دفاتر حسابداری، ثبت تراکنش‌ ها، تهیه صورت‌ های مالی، استفاده از نرم‌ افزارهای حسابداری، تحلیل اطلاعات مالی و… می باشد.

داشتن دانش کافی و مهارت لازم در زمینه ثبت حسابداری برای هر نوع کسب‌ و کاری ضروری است تا بتواند عملکرد مالی خود را به طور درست و اصولی مدیریت کند. در ادامه با آموزش ثبت سند حسابداری در حوزه های کاری مختلف همراه شما عزیزان هستیم.

آموزش ثبت حسابداری سند خرید و فروش

آموزش ثبت حسابداری سند خرید و فروش شامل موارد زیر می باشد:

  • حساب خرید: شما زمانی که که کالایی را به نیت فروش آن خریداری می‌کنید، از این حساب استفاده میکنید و ماهیت این حساب حساب خرید ، بدهکار و همیشه در سند حساب نیز بدهکار است
  • حساب فروش کالا: زمانی که کالای خریداری شده را بتوانید به فروش برسانید از بخش حساب فروش کالا می توانید استفاده نمایید، که این حساب شامل فروش دارای ماهیت بستانکار است و همیشه در سند حسابداری بستانکار می شود

آموزش ثبت حسابداری حقوق و دستمزد

آموزش ثبت حسابداری حقوق و دستمزد موسسات و شرکت ها شامل موارد زیر می باشد :

  • حقوق پایه: هر فردی که در هر کدام از سازمان های خصوصی و دولتی مشغول به کار است دارای یک حقوق پایه می باشد و در واقع حقوق پایه میزان حداقل حقوقی که به هر کارگر تعلق دارد و هر ساله حداقل آن از طرف شرکت طبق برنامه هایی که از طرف وزارت کار ابلاغ می‌ گردد اضافه می‌ شود.
  • اضافه کاری: اضافه کاری یکی دیگر از بخش های آموزش ثبت حسابداری حقوق و دستمزد مزد است است که در واقع تعداد ساعت اضافه کاری که کارگر به کار مشغول است است که ضمن رعایت موازین وزارت کار برای محاسبه آن آن هر ساعت کار عادی در ۱/۴ ضرب می شود.
  • حق مسکن: حق مسکن یکی دیگر از بخش های آموزش ثبت حسابداری حقوق و دستمزد می باشد که یکی از مزایای اجباری بوده که کارفرما علاوه بر حقوق به کارگر ماهیانه پرداخت می کند.
  • حق اولاد: حق اولاد هم طبق قانون برای هر اولاد به میزان سه برابر حقوق پایه تعلق می گیرد.
  • حق بن و خوار و بار: یکی از مزایای اجباری بود که کارفرما علاوه بر حقوق به کارگر ماهیانه پرداخت می کند.
  • حق ماموریت: حق ماموریت هم یکی از بخش‌ های ثبت حسابداری حقوق و دستمزد و در صورتی که کارمند و یا کارگر یک مجموعه به ماموریت اعزام شود حداقل به ازای هر روز ماموریت معادل دو روز حقوق را باید به آن پرداخت نمایند.
  • بیمه سهم کارفرما: هر کارفرما بابت هر کارگر به میزان ۲۳ درصد حقوق و مزایا و پس از کسر کسورات قانونی باید همراه با هفت درصد بیمه کارگری لیست بیمه به سازمان پرداخت نماید.
  • بیمه سهم کارگر: از هر کارگر به میزان هفت درصد حقوق و مزایا و پس از کسر کسورات قانونی توسط کارفرما که در پایان ماه بعد همراه با لیست بیمه به سازمان پرداخت می شود.
  • مالیات: مالیات هم یکی از بخش های مهم و ثبت حسابداری حقوق و دستمزد موسسات و شرکت ها محسوب می شود و حقوق هر ساله ای که توسط سازمان امور مالیاتی بخشی از مالیات معاف اعلام شده است و برای مابقی آنتی جدول مالیات با درصدهای مختلف تعیین می‌ شود.
  • حقوق پرداختنی: زمانی که کسورات حقوق از جمع حقوق و مزایای کارگر کسر می‌شود که خالص حقوقی و حقوق پرداختنی می‌ رسیم که کارفرما موظف است این مبلغ را به کارمند و کارگر خود پرداخت نماید.

پیشنهاد ویژه: برای اطلاع دقیق از زمان و مکان امتحان فنی حرفه ای حسابداری با همکاران ما در آموزشگاه حسابداری آریا تهران تماس بگیرید.

آموزش ثبت حسابداری پیمانکاری

شرکت های پیمانکاری برای کارفرمایان خود کار انجام می دهند و کارکرد شان به صورت ماهیانه در قالب صورت حساب به کارفرما ارائه می‌ شود و پس از طی مراحل لازم از طرف کارفرما صورت وضعیت صادر می شود که صورت وضعیت همان درآمد شرکت می باشد.

آموزش ثبت حسابداری صنعتی

شرکت هایی که تولید کننده کالا هستند از حسابداری تولیدی یا حسابداری صنعتی استفاده می کنند. این شرکت ها مواد اولیه را تبدیل به کالا می کنند، به عنوان مثال یک شرکت تولید کننده ماشین را در نظر بگیرید. این شرکت برای تولید خودروهای مختلف با استفاده از اتصال قطعات مختلف خودروی مورد نظر خود را تولید می کند‌ و یا به عنوان مثال اگر یک شرکت فقط مونتاژ هم کند باز تولیدی محسوب می‌ شود.

ثبت های مهم حسابداری صنعتی

در آموزش ثبت حسابداری صنعتی از حساب های زیر استفاده می شود:

  • مواد اولیه
  • دستمزد تولید
  • سربار تولید
  • کالای در جریان ساخت
  • کالای ساخته شده

انواع ثبت‌های حسابداری صنعتی به ترتیب به این صورت هستند:

  • ثبت خرید مواد اولیه
  • ثبت تبدیل مواد به کالای در جریان
  • ثبت حقوق و دستمزد تولید
  • انتقال دستمزد به کالای ساخته شده
  • انتقال کالای در جریان به کالای ساخته شده
  • انتقال کالای ساخته شده به فروش کالا

نکته ای که در مورد موارد بالا باید در ذهن داشته باشید این است که، حساب‌ های موجودی کالا، دستمزد تولید، کالای در جریان ساخت و کالای ساخته شده از نوع حساب‌ های دائم و با ماهیت بدهکار بوده و در دارایی‌ های جاری قرار می‌ گیرند. ولی قیمت تمام شده کالای فروش رفته، جزو حساب‌ های موقت و سود و زیان هستند.

بر اساس تجربه، بیشتر خریدها به شکل حالت دوم صورت می گیرد, در این حالت در ابتدای دوره با در نظر گرفتن تجربیات و عوامل تغییر دهنده یک نرخ برای کلیه هزینه های تهیه و تحصیل مواد برآورد می گردد که به آن نرخ پیش بینی می گویند.

ثبت حسابداری تولیدی و صنعتی

باید این موضوع را بدانید که در زمان خرید مواد در شرکت های تولیدی ۲ حالت وجود دارد:

  1. در حالت اول در همان زمان خرید مواد، کلیه هزینه های تهیه و رسیدن مواد از جلمه هزینه حمل و نقل، بیمه و… مشخص می شود.
  2. در حالت دوم در زمان خرید مواد، به غیر از مبلغ خرید، سایر هزینه های تهیه و تحصیل مواد تا زمان تحویل مواد به انبار نا مشخص می باشد.

پیشنهاد ویژه: جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله حساب معین چیست را مطالعه نمایید.

آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده

آموزش ثبت حسابداری ارزش افزوده یکی دیگر از بخش های ثبت انواع صنعت های حسابداری است، حسابداران بایستی که بابت معاملات خود ثبت ارزش افزوده داشته باشند.

به عنوان مثال هنگام خرید و هزینه که ارزش افزوده از ما دریافت می‌شود از سایر حسابهای دریافتنی و معین ارزش افزوده خرید از بدهکار استفاده می کنیم

آموزش ثبت حسابداری بازرگانی خارجی

آموزش ثبت حسابداری بازرگانی خارجی به این صورت است که شرکت هایی که کالای خود را از خارج از کشور وارد می‌ کنند دارای حسابداری بازرگانی خارجی هستند. این شرکت‌ ها باید در مراحل مختلف اقدام به ارسال پول برای فروشنده کشور خارجی نمایند و همچنین موارد حمل و کارهای گمرک نیز جزء قیمت تمام شده کالا می باشد.

پیشنهاد می کنیم که جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین کشور برای مهاجرت حسابداران را مطالعه نمایید.

آموزش ثبت حسابداری تعهدی

آموزش ثبت حسابداری تعهدی همانند روش ثبت های مالی است که در تمامی موسسات استفاده می شود. برای درک بهتر و آموزش ثبت حسابداری تعهدی به مثال زیر توجه کنید.

شرکت A تعدادی ملزومات به صورت نسیه به مبلغ n ریال خریداری کرده است. ثبت آن در ماهیت حساب ها به صورت زیر خواهد بود:

ثبت سند حسابداری فروش

در ادامه ثبت های مربوط به حسابداری فروش برای شما قرار داده شده است. برای یادگیری کامل این مبحث می توانید مقاله حسابداری فروش را مطالعه کنید.

فاکتور فروش در حسابداری فروش دارای سند حسابداری به شکل زیر است:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ حسابهای دریافتی ****
۲ فروش ****

حال در صورتی که شرکت دارای انبار باشد و کالای خریداری شده توسط مشتری، از انبار شرکت خارج شده و برای مشتری ارسال گردد ثبت های حسابداری زیر نیز انجام می گردد:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ بهای تمام شده کالای فروش رفته ****
۲ موجودی محصول(کالا) ****

همچنین در فاکتور برگشت از فروش نیز در این نوع حسابداری داری سند حسابداری به شکل زیر است:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ برگشت از فروش و تخفیفات ****
۲ حسابهای پرداختنی ****

حال اگر کالای خریداری شده توسط مشتری، از انبار خارج شده باشد، هنگام مرجوع شدن کالا به شرکت، ثبت های حسابداری زیر نیز صادر می گردد:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ موجودی محصول (کالا) ****
۲ بهای تمام شده کالای فروش رفته ****

ثبت سند حسابداری سود و زیان انباشته

در ادامه ثبت های مربوط به حسابداری سود و زیان انباشته برای شما قرار داده شده است. برای یادگیری کامل این مبحث می توانید مقاله سود و زیان انباشته را مطالعه کنید.

برای ثبت سند حسابداری سود و زیان انباشته به شکل زیر عمل کنید:

اگر مانده حساب سود و زیان سال جاری بدهکار (هزینه ها > درآمدها ) باشد یعنی شرکت زیان ده است. بنابراین داریم:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ هزینه ها ****
۲ سود و زیان سال جاری ****
۳ درآمدها ****

برای ثبت انتقال مانده بدهکار سود و زیان سال جاری (زیان) به سود و زیان انباشته داریم:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان انباشته ****
۲ سود وزیان سال جاری (زیان) ****

اگر مانده حساب سود و زیان سال جاری بستانکار باشد (هزینه ها < درآمدها ). یعنی شرکت سود ده است. بنابراین داریم:

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ هزینه ها ****
۲ درآمدها ****
۲ سود وزیان سال جاری ****

اگر مانده مانده حساب سود و زیان سال جاری بستانکار (سود) باشد یکی یا ترکیبی از حالت های زیر را می توانید انجام دهید:

اول، ثبت انتقال مانده بستانکار سود و زیان سال جاری (سود) به سود و زیان انباشته یعنی :

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان سال جاری (سود) ****
۲ سود و زیان انباشته ****

دوم، ثبت تقسیم سود بین سهامداران

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان سال جاری (سود) ****
۲ تقسیم سود ****

پرداخت سود به سهامداران

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ تقسیم سود ****
۲ جاری شرکاء ****

سوم، انتقال سود به اندوخته ها

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود وزیان سال جاری (سود) ****
۲ اندوخته قانونی/ احتیاطی ****

در صورت تایید سود و زیان انباشته (زیان) از سوی دارایی ( پس ازدریافت برگ تشخیص قطعی مالیات)

الف) اگر مانده حساب سود و زیان انباشته سالهای قبل در ابتدای سال بستانکار باشد (سود) :

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان سال جاری (سود) ****
۲ سود و زیان انباشته ****

ثبت فوق به معنی افزایش سود های انباشته است= سود انباشته سالهای قبل + سود سال جاری

البته اگر سود و زیان سال جاری دارای سود (مانده بستانکار) باشد بیشتر مواقع تقسم شده یا به اندوخته ها منتقل می شود.

الف- ۲) اگر مانده حساب سود و زیان سال جاری در پایان سال بدهکار باشد (زیان)

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان انباشته ****
۲ سود و زیان سال جاری (سود) ****

ثبت فوق به معنی کاهش سودهای انباشته است= سود انباشته سالهای قبل – زیان سال جاری

ب) اگر مانده حساب سود و زیان انباشته سالهای قبل در ابتدای سال بدهکار باشد (زیان)

ب- ۱) اگر مانده حساب سود و زیان سال جاری در پایان سال بستانکار باشد (سود)

در این حالت باید حساب سود و زیان (زیان) انباشته سال قبل یا سال های قبل را با حساب سود و زیان (سود) سال جاری سالانه به مقدار ۲۵ % مستهلک کرد و از حساب خارج کرد و نمی توان زیان انباشته سال های قبل را بطور یکجا از حساب سود جاری خارج کرد.

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان سال جاری (زیان) ****
۲ سود و زیان انباشته ****

ثبت فوق به معنی کاهش زیان های انباشته به مقدار ۲۵% است = زیان انباشته سالهای قبل – سود سال جاری

ب- ۲) اگر مانده حساب سود و زیان سال جاری در پایان سال بدهکار باشد (زیان)

ردیف شرح بدهکار بستانکار
۱ سود و زیان انباشته ****
۲ سود و زیان سال جاری (زیان) ****

ثبت فوق به معنی افزایش زیان های انباشته است = زیان انباشته سالهای قبل + زیان سال جاری

در صورت عدم تایید سود و زیان انباشته (زیان) از سوی دارایی ( پس ازدریافت برگ تشخیص قطعی مالیات) باید مانده حساب سود و زیان انباشته را از حسابها خارج کرد.

اگر در مورد ثبت های فوق سوالی داشتید می توانید سوال مورد نظر را در قسمت نظرات مطرح کرده، و یا به مقاله جامع زیان انباشته چیست مراجعه کنید.

مراحل ثبت سند حسابداری

در این قسمت مراحل ثبت سند حسابداری را برای شما عزیزان شرح داده ایم. در قدم اول، حسابدار باید تمامی فعالیت‌ هایی که باعث خروج پول از شرکت یا ورود پول به شرکت می‌ شود را ثبت کند. این کار به‌ سادگی و با کمک ثبت رویدادهای مالی شرکت انجام می‌ پذیرد. همچنین حسابدار می بایست تمامی مدارکی که از روی آن‌ ها این اسناد را ثبت کرده است را نگه دارد.

در مرحله دوم، باید به تجزیه و تحلیل اسنادی که ثبت شده اند، پرداخته شود. پس از پایان تجزیه و تحلیل، مشخص خواهد شد که هر کدام از اسناد ماهیت بدهکار یا بستانکار دارند. در مرحله آخر این اطلاعات باید به دست مقامات بالاتر شرکتی تایید شوند تا معتبر و قابل استناد باشند.

قبل از هر چیز باید بدانید که روش ثبت سند حسابداری با توجه به نوع سند با هم تفاوت هایی دارند. به طور مثال در صورت ثبت اسناد حسابداری به صورت دستی، فقط باید یک سند خام داشته باشید. سپس می توانید اطلاعات را با استفاده از کیبورد، به‌ صورت دستی وارد کنید.

توجه داشته باشید که سند حسابداری ساده نیز شامل دو بخش بدهکار و بستانکار می باشد. سند حسابداری مرکب شامل چندین بخش مختلف می باشد؛ از این رو مراحل ثبت سند مرکب از ثبت سند ساده پیچیده تر خواهد بود و به همین خاطر نیاز به تخصص و آموزش بیشتری دارد.

در آخر به صورت خلاصه باید گفت که هدف از ثبت اسناد حسابداری، ایجاد نظام و انضباط در شرکت هاست. هر شرکتی به ثبت اسناد حسابداری نیاز دارد. ثبت اسناد و مستندسازی جزو مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین وظایف حسابدار محسوب می شود.

از طرف دیگر اسناد مالی شرکت‌ ها بر اساس حوزه های کاری، با هم تفاوت دارند. به همین خاطر حسابدارانی که قصد دارند در یک حوزه و رشته خاص فعالیت کنند، باید ابتدا در موسسه و آموزشگاه حسابداری آریا تهران در خصوص انواع ثبت های حسابداری مربوط به همان صنف، آموزش لازم را ببینند و مهارت کسب کنند.

آموزش ثبت سند حسابداری در نرم افزار

برای آموزش ثبت سند حسابداری در نرم‌ افزار شما باید با نرم‌ افزارهایی مانند نرم افزارهای سپیدار و هلو کار کنید. نرم افزارهایی مانند سپیدار بیشتر مورد استفاده حسابداران و مدیران مالی قرار می گیرند؛ زیرا به اطلاعات کامل حسابداری نیاز دارد.

برای استفاده از گزارشات حسابداری مانند ترازنامه صورت سود و زیان و غیره، ابتدا اسناد حسابداری ثبت می شود که در نرم افزاری مانند سپیدار اسناد حسابداری به دو دسته سند حسابداری اتوماتیک و سند حسابداری دستی تقسیم می‌ شود.

به منظور یادگیری نحوه حسابداری در نرم افزار حسابداری سپیدار شما می توانید با شرکت در دوره آموزش نرم افزار سپیدار آموزشگاه آریا تهران کار کردن با این نرم افزار را یاد بگیرید.

آموزش ثبت سند حسابداری در نرم افزار سپیدار

قسمت ثبت سند حسابداری یکی از پرکاربردترین بخش نرم افزار برای حسابداران و مدیران مالی به شمار می رود چرا که به اطلاعات کامل درباره ثبت سند حسابداری نیاز دارد. برای استفاده از گزارش‌ های حسابداری و صورت‌ های مالی نظیر ترازنامه، صورت سود و زیان و سایر گزارش‌ ها و… ابتدا باید اسناد حسابداری ثبت شوند. در نرم‌ افزار حسابداری سپیدار، اسناد حسابداری به دو دسته سند حسابداری اتوماتیک و سند حسابداری دستی (غیراتوماتیک) تقسیم بندی می‌ شوند.

سند حسابداری اتوماتیک

در نرم افزار حسابداری سپیدار قابلیت هایی وجود دارد که کاربران با استفاده از آن ها می توانند بدون داشتن اطلاعات حسابداری و با استفاده از عملیات موجود در نرم‌ افزار مانند فاکتور خرید، فاکتور فروش، عملیات دریافت و پرداخت و سایر عملیات موجود در نرم‌ افزار به ثبت رویدادهای مالی روزانه خود بپردازند و نرم‌ افزار به‌ طور اتوماتیک اسناد حسابداری آن عملیات را ثبت ‌می کند.

سند حسابداری دستی

در نرم‌ افزار حسابداری سپیدار امکاناتی فراهم شده است تا در صورت تمایل کاربر برای انجام امور مالی، از سند حسابداری دستی استفاده کند. به این منظور می بایست در منوی‌ های سمت راست، ماژول حسابداری را باز کرده و در قسمت عملیات بر روی سند حسابداری جدید کلیک نمایید.

فیلم آموزش ثبت حسابداری

فیلم آموزش ثبت حسابداری

جمع بندی

سوالات متداول

source

توسط chehrenet.ir