نرخ فریم (Frames-per-second یا FPS) یک معیار محبوب برای سنجش عملکرد است که گیمرها برای نظارت بر عملکرد کلی سیستم و تعیین زمان مناسب برای ارتقاء از آن استفاده می‌کنند. خوشبختانه، نمایش نرخ فریم (FPS) بازی های کامپیوتری اکنون بسیار آسان‌تر شده، زیرا این قابلیت به صورت گسترده‌ای در بسیاری از بازی‌ها و نرم‌افزارهای عملکردی قابل دسترسی است.

۱۱,۸۶۵,۰۰۰

تومان

۱۸,۵۰۰,۰۰۰

تومان

نرم‌افزار Steam

در نرم‌افزار Steam، یک شمارنده FPS ساده در بخش In-Game Overlay وجود دارد. برای فعال‌سازی آن، Steam را باز کنید و مطمئن شوید که هیچ بازی در حال اجرا نیست. سپس به مسیر Settings > In-Game بروید و از منوی کشویی “In-Game FPS Counter” یک موقعیت برای نمایش شمارنده FPS بازی انتخاب کنید.

FPS بازی

شمارنده FPS اکنون در گوشه‌ای از صفحه‌نمایش که انتخاب کرده‌اید ظاهر خواهد شد. این شمارنده همیشه به صورت یک لایه روی بازی نمایش داده می‌شود. اگرچه اندازه آن نسبتاً کوچک و غیرمزاحم است، اما ممکن است بر روی یکی از عناصر بازی هم‌پوشانی ایجاد کند. در صورت وقوع این مشکل، می‌توانید موقعیت شمارنده را به گوشه‌ی دیگری منتقل کنید، اما این تغییر برای تمامی بازی‌ها اعمال خواهد شد.

یکی از نقاط ضعف عمده روش Steam این است که یک راه‌حل کاملاً گسترده نیست، زیرا استفاده از آن برای بازی‌های Steam طراحی شده است. البته با اضافه کردن بازی به کتابخانه Steam خود ممکن است بتوانید این محدودیت را دور بزنید. برای افزودن یک بازی به کتابخانه Steam، از دکمه‌ی “Add a Game” در گوشه پایین سمت چپ Steam استفاده کنید.

FPS بازی

“Add a Non-Steam Game” را انتخاب کنید، لیست را مرور کنید و در کنار بازی‌هایی که می‌خواهید اضافه کنید، تیک بزنید، سپس “Add Selected Programs” را فشار دهید. بازی را از طریق Steam اجرا کنید و باید شمارنده FPS فعال شود، هرچند این موضوع بستگی به بازی دارد.

برنامه NVIDIA GeForce Experience

اگر کارت گرافیک NVIDIA دارید، می‌توانید شمارنده FPS درون بازی را از طریق برنامه اختصاصی NVIDIA GeForce Experience فعال کنید. ابتدا NVIDIA GeForce Experience را باز کنید، سپس روی آیکون چرخ‌دنده در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید تا تنظیمات باز شود. اطمینان حاصل کنید که گزینه “In-Game Overlay” فعال است، سپس در همین بخش روی دکمه “Settings” کلیک کنید.

FPS بازی

سپس به مسیر HUD Layout > Performance > FPS بروید و یکی از چهار گوشه صفحه را برای نمایش شمارنده FPS درون‌بازی انتخاب کنید.

FPS بازی

این روش نسبت به روش Steam بهتر است، اما راه‌حل کاملی نیست. گاهی اوقات شمارنده FPS اصلاً نمایش داده نمی‌شود؛ در موارد دیگر، ممکن است FPS نادرست یا N/A را نشان دهد. در صورتی که نتوانستید شمارنده FPS را فعال کنید، تغییر حالت نمایش از تمام‌صفحه (Fullscreen) به بدون‌حاشیه (Borderless) یا بالعکس، ممکن است مشکل را حل کند.

نرم‌افزار AMD

مانند NVIDIA، شرکت AMD نیز نرم‌افزار اختصاصی خود را برای کارت‌های گرافیک ارائه می‌دهد که به شما امکان می‌دهد نرخ فریم (FPS) کامپیوتر خود را در بازی‌ها مشاهده کنید. برای فعال‌سازی این قابلیت، نرم‌افزار AMD را باز کنید و به تب “Performance” بروید. مطمئن شوید که در تب “Metrics” قرار دارید. در سمت راست، روی “Overlay” کلیک کنید و سپس گزینه “Enable Metrics Overlay” را فعال کنید.

کامپیوتر گیمینگ

به‌طور پیش‌فرض، این لایه‌ی نمایشی به‌صورت دائمی روی صفحه‌نمایش شما ظاهر خواهد شد، اما اگر می‌خواهید فقط در بازی‌ها نرخ فریم (FPS) را مشاهده کنید، می‌توانید گزینه “Game Detection for Metrics Overlay” را فعال کنید. توجه داشته باشید که پس از فعال‌سازی این گزینه، ممکن است این لایه در برخی بازی‌ها یا در حالت بدون‌حاشیه (Borderless) کار نکند. همچنین می‌توانید نحوه و مکان نمایش این لایه را تغییر دهید. به‌عنوان جایگزین، می‌توانید با فشردن همزمان کلیدهای Ctrl+Shift+O در بازی‌ها، این لایه نمایشی را روشن یا خاموش کنید.

کامپیوتر گیمینگ

نرم‌افزار AMD به‌طور پیش‌فرض بیش از فقط نرخ فریم (FPS) را نمایش می‌دهد. شما می‌توانید از آن برای مشاهده زمان فریم، درصد استفاده از CPU و GPU و سرعت کلاک و غیره استفاده کنید. اگر فقط می‌خواهید نرخ فریم (FPS) را ببینید، می‌توانید این تنظیمات را در تب “Tracking” انجام دهید. کافی است روی آیکون چشم کلیک کنید تا معیارهایی که می‌خواهید نظارت کنید، انتخاب کنید.

استفاده از گزینه‌های داخلی بازی‌ها

بسیاری از بازی‌ها دارای شمارنده‌های FPS داخلی هستند که می‌توانید آن‌ها را فعال کنید. بسته به بازی‌ای که انجام می‌دهید، گاهی اوقات پیدا کردن این گزینه دشوار است. ساده‌ترین راه این است که در اینترنت عبارت show FPS را در کنار نام بازی جستجو کنید تا متوجه شوید که آیا بازی دارای گزینه FPS داخلی است یا خیر و چگونه می‌توانید آن را فعال کنید. اما می‌توانید گزینه‌های بازی را خودتان نیز بررسی کنید. بسته به بازی، می‌توانید شمارنده FPS بازی را از راه‌های مختلفی فعال کنید:

کامپیوتر گیمینگ

  • بخش مربوط به ویدیو یا گرافیک: ممکن است در صفحه تنظیمات ویدئو یا گرافیک بازی گزینه “Show FPS” وجود داشته باشد. این گزینه احتمال دارد در زیرمنوی “Advanced” پنهان شده باشد.
  • میانبر صفحه کلید: برخی از بازی‌ها ممکن است این گزینه را در پشت یک میانبر صفحه کلید پنهان کرده باشند. به عنوان مثال، در Minecraft، می‌توانید با فشردن کلید F3 صفحه Debug را باز کنید. این صفحه FPS بازی و سایر جزئیات را نشان می‌دهد.
  • دستورات کنسول: بسیاری از بازی‌ها دارای کنسول‌های داخلی هستند که می‌توانید در آن‌ها دستورات را تایپ کنید. در برخی موارد، ممکن است قبل از اینکه کنسول در دسترس قرار گیرد، مجبور شوید از یک گزینه راه‌اندازی ویژه برای فعال کردن آن استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر DOTA 2 بازی می‌کنید، می‌توانید کنسول توسعه‌دهنده را فراخوانی کنید (ابتدا باید آن را فعال کنید) و دستور “cl_showfps 1” را برای فعال کردن شمارنده FPS بازی اجرا کنید.
  • قبل از اجرای بازی: برخی از بازی‌ها ممکن است به یک گزینه راه‌اندازی ویژه نیاز داشته باشند که باید هنگام اجرای بازی آن را فعال کنید. می‌توانید این کار را با تغییر میانبر دسکتاپ بازی یا با استفاده از یک میانبر تغییر یافته منوی Start انجام دهید. در لانچری مانند Steam یا Origin، می‌توانید به Properties بازی بروید و گزینه‌های آن را از آنجا تغییر دهید. در Steam، روی یک بازی کلیک راست کنید، “Properties” را انتخاب کنید، روی “Set Launch Options” در زیر برگه “General” کلیک کنید و گزینه‌هایی را که بازی نیاز دارد وارد کنید.

یک روش پیشرفته‌تر برای فعال کردن شمارنده FPS بازی، تغییر فایل‌های پیکربندی بازی است. برخی از بازی‌ها ممکن است از شما بخواهند که یک گزینه پنهان را که در نوعی فایل پیکربندی قرار دارد، فعال کنید. حتی اگر یک بازی به این مورد نیاز نداشته باشد، ممکن است بتوانید از این روش بهره‌مند شوید.

نرم‌افزار MSI Afterburner

اگر به دنبال یک راهکار جانبی برای مشاهده شمارنده FPS بازی خود هستید، یکی از بهترین گزینه‌ها MSI Afterburner است. این نرم‌افزار که در ابتدا برای کارت‌های گرافیک MSI طراحی شده بود، اکنون یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های کارت گرافیک برای اورکلاک و نظارت بر عملکرد است.

هنگام نصب MSI Afterburner، مطمئن شوید که گزینه “Rivatuner Statistics Server” انتخاب شده باشد. این یک افزونه برای MSI Afterburner است که به شما امکان می‌دهد عملکرد خود را بررسی کنید. پس از نصب، MSI Afterburner را اجرا کنید و با کلیک بر روی آیکن چرخ‌دنده، تنظیمات را باز کنید.

کامپیوتر گیمینگ

به برگه “Monitoring” بروید و در بخش “Active Hardware Monitoring Graphs” به دنبال گزینه “Framerate” بگردید. وقتی آن را پیدا کردید، مطمئن شوید که تیک کنار آن فعال است، سپس “Show in On-Screen Display” را فعال کنید و روی “Apply” و سپس “OK” کلیک کنید.

MSI Afterburner به طور خودکار هنگام اجرای بازی، شمارنده FPS بازی را در گوشه بالا سمت چپ نشان می‌دهد. می‌توانید نحوه نمایش آن را از همان منویی که آن را فعال کرده‌اید، پیکربندی کنید.


روش‌های دیگری نیز برای فعال کردن شمارنده FPS بازی وجود دارد، یکی از آنها نوار Game Bar داخلی ویندوز است. با این حال، استفاده از آن به اندازه روش‌های دیگر آسان نیست و ممکن است بر FPS بازی شما تأثیر بگذارد. در واقع، ما برای بهینه‌سازی عملکرد کامپیوتر گیمینگ، غیرفعال کردن Game Bar را توصیه می‌کنیم. در نهایت باید بگوییم که برای خرید لپ‌تاپ یا خرید کیس اسمبل شده می‌توانید به سایت دیجی‌کالا سر بزنید.

۴,۴۴۵,۰۰۰

تومان

۴,۹۹۹,۹۰۰

تومان

  • راهنمای خرید بهترین لپ تاپ های گیمینگ؛ از قوی‌ترین لپتاپ جهان تا ارزان‌ترین محصول

منبع: HowToGeek

source

توسط chehrenet.ir