کوفته قلقلی، یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیب سادهای از مواد اولیه، طعمی لذیذ و بهیادماندنی به ارمغان میآورد و کمتر کسی میتواند در برابر آن مقاومت کند. در ادامه، سه طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت، با لپه و برنج و همچنین کوفته قلقلی با مرغ را به شما آموزش میدهیم که هرکدام از آنها، طعمی متفاوت و خاص به سفره شما خواهند آورد.
طرز کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده
رایجترین طرز تهیه کوفته قلقلی در ایران، با گوشت چرخ کرده است که در ادامه به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته ققلقلی با لپه و برنج (برای ۴ نفر) | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد نخودچی | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
- ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز، رنده کرده و آب آن را کامل بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویهها را در یک کاسهی بزرگ با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود. آرد نخودچی را کمکم اضافه کنید تا مایه به اندازهی کافی چسبنده شود (حواستان باشد که در اضافه کردن آرد نخودچی، زیادهروی نکنید تا کوفتهها سفت نشوند).
- نکته: از آنجاییکه طبق تجربه، احتمال خراب بودن تخممرغ وجود دارد، بهتر است که تخممرغ را بهطور مستقیم داخل مواد خود نشکنید، چون جدا کردن آن دردسرساز و حتی غیرممکن است. بهتر است که ابتدا تخممرغ را در یک ظرف دیگر امتحان کنید، سپس به مواد خود بیفزایید.
- در یک تابهی مناسب بهمقدار کافی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
- از مایهی کوفته به اندازهی یک گردو برداشته و به شکل گلولههای کوچک و یکاندازه درآورید. سپس کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- در حین سرخ شدن کوفته قلقلیها بهسراغ درست کردن سس بروید. برای این کار ابتدا پیاز باقیمانده را بهصورت نگینی یا خلالی خرد کنید و در یک ماهی تابه همراه با روغن تفت دهید تا نرم و کاراملی شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شده و رنگ آن روشن شود. در نهایت گوجه فرنگی خرد شده را بههمراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. در پایان یک لیوان آب جوش به سس خود اضافه نمایید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.
- پس آنکه سس غلظت کافی پیدا کرد، کوفتههای سرخ شده را به آن اضافه کرده و بهمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کوفتهها کاملا مغز پخت شده و طعمدار شوند.
- پس از آنکه آب اضافی سس تبخیر شد و روغن سرخ شده روی سطح آن را پوشاند، بهاین معناست که کوفتهها بهخوبی جا افتادهاند و میتوانید آنها را بههمراه برنج یا نان میل کنید.
۱۳۷,۴۰۰ ۱۳۰,۵۳۰ تومان
۵۹,۹۰۰ ۵۰,۹۰۰ تومان
طرز تهیه کوفته قلقلی با لپه و برنج
کوفته قلقلی با لپه و برنج یکی دیگر از انواع کوفته است که منشا آن به شهر یزد برمیگردد. در این دستورالعمل، شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه و پرطرفدار آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کوفته ققلقلی با لپه و برنج (برای ۴ نفر) | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
لپه | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
آلو خشک | ۱۲ عدد |
سبزی معطر خشک (مرزه، شوید، نعنا) | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت:
- از آنجاییکه لپه خیلی سفت است، باید آن را از چند ساعت قبل از درست کردن کوفته بخیسانید تا سریعتر پخته شود. سپس لپه را بههمراه برنج نیمدانه بپزید تا هر دو نرم شوند.
بعد از اینکه لپه و برنج کاملا پخته شدند، آنها را در یک ظرف مناسب بریزید و با استفاده از گوشت کوب، آنها را کاملا له کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. - گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی، سبزی خشک، پیاز رنده شده و ادویهها را به لپه و برنج له شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا کاملا یک دست شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را داخل یخچال بگذارید.
- در همین حین، پیاز دیگر را خرد کرده و با روغن کافی در یک ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید تا از خامی رب گرفته شود. در ادامه، ۳ لیوان آب به سس خود اضافه کنید و اجازه دهید تا سس جوش بیاید.
- پس از جوش آمدن سس، بهسراغ مایه کوفته بروید. برای درست کردن این کوفته باید به اندازهی یک نارنگی از مواد را بردارید و دور یک عدد آلو خشک بپیچید و آن را به شکل توپک دربیاورید. در نهایت کوفتهها را با ملایمت در سس قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا مغز پخت شده و جا بیفتند.
۲۸,۰۰۰ ۲۶,۸۸۰ تومان
طرز تهیه کوفته قلقلی با مرغ
یکی از خوبیهای کوفته قلقلی این است که میتوان آن را هم با گوشت چرخ کرده و هم با مرغ درست کرد. پس اگر در حال حاضر گوشت چرخ کرده ندارید یا اصلا گوشت قرمز دوست ندارید، میتوانید با طرز تهیهای که در ادامه به شما میدهیم، یک کوفته قلقلی با مرغ خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی با مرغ (برای ۴ نفر) | |
سینه مرغ | ۱ عدد |
ران مرغ بدون استخوان | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل دلمهای | نصف ۱ عدد |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
جعفری خرد شده | نصف پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن زیتون | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ۳ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
دستور پخت:
- ابتدا باید ران و سینهی مرغها را کاملا چرخ کنید تا با همدیگر میکس شوند.
- پیاز را رنده کرده و بعد از گرفتن آب آن، بههمراه فلفل دلمهای، سیر رنده شده، جعفری خرد شده، ادویهها و آرد سوخاری به مرغ میکس شده اضافه کنید. سپس همهی مواد را بهخوبی مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا مایه تا یک مایه یکدست به دست آید.
- از مایه کوفته به اندازه یک گردو برداشته و به شکل گلولههای کوچک درآورید. سپس کوفته قلقلیها را در روغن زیتون سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- در حین سرخ کردن کوفته قلقلیها، پیاز باقیمانده را نگینی خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا جاییکه نرم و شفاف شود. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا از خامی رب گرفته شود. در نهایت مقدار کافی آب به سس خود اضافه کرده و اجازه دهید که کمی غلیظ شود.
- سپس کوفتههای سرخ شده را به سس اضافه کرده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزند و جا بیفتند.
- برای اینکه کوفته قلقلی با مرغ شما یک طعم ترش و شیرین دلچسب داشته باشد، در دقایق پایانی پخت کوفتهها، زرشک آبکش شده را به سس اضافه کنید. برای طعم دار شدن بیشتر زرشک، میتوانید زرشکها را ابتدا همراه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند، سپس به سس اضافه کنید.
۳۰,۰۰۰ ۲۸,۸۰۰ تومان
در مجموع
کوفته قلقلی، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با تنوع فراوانی که در طرز تهیه آن وجود دارد، میتواند سلیقههای مختلف را راضی نگه دارد. در این مقاله سعی کردیم تا طرز تهیه کوفته قلقلی را به ۳ روش مختلف به شما بیاموزیم. با پیروی از دستورالعملهای ذکر شده، میتوانید به راحتی این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم و عطر دلپذیر آن لذت ببرید.
source